Hétvégi programok

Szombaton 12.15-kor a Délidőben Miklósi Péter Mészáros Győzővel és Pomichal Istvánnal a mezőgazdaság helyzetéről beszélget. 13 órakor zenés publicisztikai magazinunk, a Hétről hétről jelentkezik. 15 órától Népek zenéje.

Szombaton 12.15-kor a Délidőben Miklósi Péter Mészáros Győzővel és Pomichal Istvánnal a mezőgazdaság helyzetéről beszélget. 13 órakor zenés publicisztikai magazinunk, a Hétről hétről jelentkezik. 15 órától Népek zenéje. Fél négytől a Tudomány világában szólunk egy érdekes könyvről, amely az 1848/49-es magyar szabadságharc időszakába és az azt követő évtizedekbe kalauzolja el az olvasót, és két Hont megyei gerillaharcos tragikus sorsát meséli el, majd a magyarországi Kutatótanárok Országos Szövetségének koordinátorával beszélgetünk a Tudok elnevezésű tudományos diákversenyről. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd hírösszefoglaló. 18 órakor a Térerő témája: Szent István-napi ünnepségek a Kárpát-medencében. 19 órától a Slágerhullámban népszerű könnyűzenei felvételekből válogatunk.

Vasárnap negyed egytől Nótacsokor szól. 13 órától a Randevú jelentkezik, melyben egy hosszabb beszélgetés hangzik el a csallóközcsütörtöki Phoenix zenekarral a napokban megjelent első nagylemeze kapcsán. 15 órától a Kaleidoszkópban a magyarországi HVG hetilap két munkatársát kérdezzük a közel 30 éves folyóiratról, majd Szilágyi Sándor esztéta beszél a kortárs magyar fotóművészetről és néhány jeles képviselőjéről, végül megismerkedhetnek a Somorjához közeli Békén élő Schuszter testvérpárral, akik munkájuk mellett a népzene művelésével, ápolásával foglalkoznak. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd hírösszefoglaló. 18 órától a Tékában Ágoston Attila és Benyovszky Krisztián bemutatja Jan Mukařovský Szemiológia és esztétika c. könyvét, Csehy Zoltán Hecatelegium c. verseskönyvéről beszél, Dobos Lászlót pedig publicisztikai kötetéről, valamint a megjelenés előtt álló, a szlovákiai magyarok történelmét prezentáló könyvről kérdezzük. 18.30-tól komolyzenei fejtörőnk jelentkezik. 19 órától a Világosság katolikus kiadásában Kovács László szőgyéni esperes-plébános prédikál. 19.40-től a Vatikáni Rádió magyar nyelvű híradóját közvetítjük. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?