Hétvégi programok

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint hallhatják. 11.30-kor a Délidő vendége Horváth Árpád, a kormány közlekedésbiztonsági tanácsadó testületének tagja lesz. 12.10-től operettrészleteket hallhatnak.

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint hallhatják. 11.30-kor a Délidő vendége Horváth Árpád, a kormány közlekedésbiztonsági tanácsadó testületének tagja lesz. 12.10-től operettrészleteket hallhatnak. Téka című irodalmi magazinunkban 13 órától bemutatunk egy olyan könyvet, amely amerikai magyaroknak az 1956-ban átélt eseményekről, történésekről szóló vallomásait fogja egybe. Megemlékezünk a 70 éve elhunyt Kosztolányi Dezsőről. A Kultúra világában 15 órától beszélgetést hallhatnak Hangay Enikő fotóművésszel, Peter Lipa dzsesszénekessel új albuma kapcsán és Tóth Rita színművésszel, a SZEVASZ színház tagjával. 15.30-tól Népzenei összeállításunkban a Bendő zenekart mutatjuk be. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd nyelvi vétségeinkről lesz szó egy percben, 17.30-tól Napzárta.

Vasárnap 8.05-kor a Világosság református félórájában Icso Sándor vámosladányi lelkipásztor szól a hallgatókhoz. 8.35-kor A zenei szerkesztő ajánlatában Ákos Még közelebb című albumát mutatjuk be. 9.10-től Randevú. A tartalomból: beszámolunk három zenei díjátadóról, bemutatjuk Szabó Tamás Obsession című CD-jét, a zenei részt pedig hallgatóink kívánságai alapján állítjuk össze. A Randevú utolsó órájában a nyitrai egyetemistákkal a hamarosan megrendezésre kerülő nyitrai Őszi Diákfesztiválról számolunk be, és szó lesz a jelenleg zajló pozsonyi Őszi Diáknapokról is. 13 órakor jelentkezik a Térerő, ezúttal Műhely-melléklettel, a kolozsvári magyar szerkesztőség gondozásában. 14 órakor hírek, majd Kaleidoszkóp, melyben Iránról lesz szó. Ezután Vásárhelyi István turkológus professzort, a Vámbéry Tudományos Kollégium elnökét hallják, aki Vörösmarty Mihály Szózat című költeményének török fordításairól beszél. Végül két tehetséges fiatalt mutatunk be: Bíró Enikőt és Száz Pált, akik tudatosan készülnek az írói pályára. A 15 órakor jelentkező Őszidők című műsorunkban bemutatunk egy gyógypedagógust, a komáromi Körtvélyesi Piroskát, továbbá egy Csemadok-dolgozót, a csucsomi Szőlős Sándort. Hazai tájakon című néprajzi műsorunkban 15.30-tól bemutatjuk Molnár Péter hegedűkészítő mestert. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?