Hétvégi programok

Szombaton a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin reggel 7-től fél 12-ig hallható. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter az egészségügyben várható változásokról beszélget dr. Pásztor Lászlóval, a Magánorvosok Társulásának elnökével. 13.

Szombaton a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin reggel 7-től fél 12-ig hallható. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter az egészségügyben várható változásokról beszélget dr. Pásztor Lászlóval, a Magánorvosok Társulásának elnökével. 13.05-től a Tékában a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának lukanényei írótáborában készült beszélgetés hangzik el, amelyben megszólal Hizsnyai Zoltán költő és Grendel Lajos író is. 15 órától A kultúra világában Juhász Katalint, a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete kassai kihelyezett irodájának munkatársát elképzeléseiről és terveiről kérdezzük, majd Varga József, aki nagy rajongója a komolyzenének, Mozarthoz fűződő viszonyáról vall. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána az Anyanyelvünk jelentkezik. Közvetítésünk utolsó fél órájában a Napzártát hallhatják.

Vasárnap a 8 órai híreket követően katolikus műsorral jelentkezik a Világosság, Matus Jenő légi plébános elmélkedését halljuk. A 9 órai hírek és sportösszefoglaló után Randevú. Bemutatjuk az idei Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó verseny énekelt vers kategóriájának győzteseit, Halász Gábort és Csánó Szabinát. Huncsík Katával, aki 8 éve él Ottawában, az amerikai mentalitásról is beszélgetünk. Szót kap a kisudvarnoki Csakvan együttes, és vendégünk lesz Peter Cmorík is. 13 órakor a Térerő jelentkezik. 14 .05-kor Kaleidoszkóp: megismerkedhetnek Gál Tibor fizikussal, a nyitrai Konstantin Egyetem docensével, aki tudományos és oktatói munkája mellet a nyitrai református gyülekezet gondnokaként is tevékenykedik; Magyari Rozáliától megtudhatják, miként támogatja a budapesti székhelyű Pro Hungaris Kulturális Alapítvány a határon túli magyarokat; Oláh Katalin csillagász a foltos csillagok titkaiba avat be bennünket; Karkó János mérnök a szőlője és a bora révén érte el, hogy a turisták rendszeresen felkeresik Búcsot. 15 órakor kezdődik a nyugdíjasok műsora, az Őszidő. Fél négytől néprajzi összeállításunkban Nagyboldogasszony napjához kapcsolódó énekeket, szokásokat, valamint Szent Istvánról szóló énekeket mutatunk be Ipolykérről, Gesztéről, Pogrányból és Kolonból. (bodri)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?