Hétvégi programok

Szombat: reggel héttől fél 12-ig a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazinunkat hallhatják. Miklósi Péter 11.30-kor kezdődő, Délidő című társalgóműsorának témája az oktatásügy.

Szombat: reggel héttől fél 12-ig a Hétről hétre című zenés publicisztikai magazinunkat hallhatják. Miklósi Péter 11.30-kor kezdődő, Délidő című társalgóműsorának témája az oktatásügy. Miként értékelhető a Selye János Egyetem második tanéve, illetve milyenek a közeljövő kilátásai, különösen a most körvonalazódó belpolitikai helyzetben? Ezekre a kérdésekre ad választ Albert Sándor, a Selye János Egyetem rektora. 13 órától irodalmi magazinunkban, a Tékában a friss Madách-díjas és Madách-nívódíjas, valamint a Forbáth-díjas kötetekről, alkotásokról beszélgetünk a szerzőkkel, köztük N. Tóth Anikó prózaíróval. Száz éve született Rajter Lajos szlovákiai zeneszerző és dirigens. Ez alkalomból 15 órától megismétlünk egy 1977-ben vele készült zenés beszélgetést. A 16 órai hírek után Köszöntő, majd az Anyanyelvünk jelentkezik. Műsorunk hírösszefoglalónkkal, a Napzártával fejeződik be.

Vasárnap: 8.05-kor a Világosság katolikus kiadásában Koller Gyula pápai prelátus, gyémántmisés atya gondolatait hallják. 8.35-kor zenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg jelentkezik. A 9 órai hírösszefoglaló után a Randevúban Bors néni története elevenedik meg, majd összeállítás hangzik el a 43. Jókai Napokról. Július 3-án kezdődik a Selye János Nyári Egyetem. A részleteket Hevesi Endrétől és Bogár Andreától tudhatjuk meg. Ezután Szabó Zsuzsanna énekessel és az idei komáromi Borostyán Fesztivál egyik legkiválóbb zenekarával, a Makámmal beszélgetünk. 13 órakor Térerő. 14.05-kor Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp jelentkezik: hallhatják a jósvafői Szablyár Pétert, a Magyarországi Tájházak Szövetségének elnökét, aki előadást tartott Nagymegyeren, ahol a Dél-Szlovákiában tájházakat kezelő és fenntartó intézmények, magánszemélyek tartottak szakmai találkozót; megismerkedhetnek Vrábel Lászlóval, aki három évtizede kántor Dunamocson; ellátogatunk Patra, ahol a Piros Tulipán éneklőcsoport szívélyes invitálásának tettünk eleget. A 15 órakor kezdődő Nevelők fórumának témái: Neveléstudományi Fórum Pozsonyban, Vers- és Prózamondó Verseny Kulcsár Tibor emlékére; esszéíró-pályázat 1956-ról és 1968-ról. 15.30-tól a Hazai tájakon jelentkezik, melyben a békei Asszonykórust és Férfi éneklőcsoportot mutatjuk be. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?