Hétvégi programok

Szombat: a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin 7-től fél 12-ig hallható. 11.

Szombat: a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazin 7-től fél 12-ig hallható. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter derűről és küldetéstudatról, az önismeret fontosságáról, a hajdani pozsonyi Savoy légköréről, a mindennapok igazságairól és hangsúlyairól beszélget a szlovákiai magyar kortárs irodalom legtermékenyebb alkotójával, Duba Gyulával. 13 órától a Tékában könyveket ajánlunk hallgatóink könyvespolcára, és megszólal Tóth Krisztina magyarországi költő, prózaíró, műfordító. 15 órától egy vidám, abszurd hangjátékot hallhatnak. Csóka Ferenc művének címe: A földönkívüli. A 16 órai hírek után kezdődik a Köszöntő.

Vasárnap 8.05-kor katolikus műsorral jelentkezik a Világosság, amelyben Zsidó János féli esperes-plébános homíliája hangzik el. A 9 órai hírek után Randevú Csenger Ferenccel. A mesében Süsü csapdába esik, aztán olyan diákokat ismerhetnek meg, akik tanulmányi versenyek győztesei lettek. Vendégünk lesz az Ócsófeszt szervezője, a Pop-mix után pedig egy ifjú környezetvédővel beszélgetünk. Délben választási híradó: Molnár Judit Lovász Attilával és Jarábik Balázszsal a választások eredményéről és a lehetséges koalíciókról beszélget. 13 órakor Térerő, 14 órakor hírek, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. A tartalomból: a Szlovák Köztársaság ezüstérmével tüntették ki 60. születésnapja alkalmából Gágyor Péter rendezőt, színházalapítót és írót; Zselízen hosszabb szünet után ismét országos népművészeti fesztivált rendeznek; Köbölkúton nemrégen megnyitották a felújított, számítógépekkel is felszerelt könyvtárat; a Felvidéki Rockszínház vezetője, Karkó Henriett az együttes indulásáról és eddig tevékenységéről nyilatkozik; dr. Mácza Mihály kalauzolásával egy érdekes komáromi fotókiállítást tekintünk meg. 15 órától a Segítsünk a fogyatékos vagy tanulási zavarral küzdő tanulók iskolai integrációjának lehetőségeivel foglalkozik. Bemutatja, mi a helyzet nálunk és Magyarországon. A fél négykor kezdődő néprajzi összeállításunkban hangképekben számolunk be a IV. Nemzetközi Népzenei Fesztiválról. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?