Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. A műsorban nyilatkozik Glatz Ferenc akadémikus, történész, és összeállításban számolunk be a Jogfosztó dekrétumok Csehszlovákiában 1944-1949 c. kiadvány pozsonyi bemutatójáról. 11.

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. A műsorban nyilatkozik Glatz Ferenc akadémikus, történész, és összeállításban számolunk be a Jogfosztó dekrétumok Csehszlovákiában 1944-1949 c. kiadvány pozsonyi bemutatójáról. 11.30-kor a Délidő vendége Ladányi Lajos parlamenti képviselő, a Zoboralji Kulturális és Információs Központ igazgatója lesz. 13 órakor a Téka irodalmi magazinban szó lesz az AB-ART és a Lilium Aurum Kiadó új kiadványairól, beszélgetés hangzik el Cselényi Lászlóval tervezett könyveiről, és megszólal Németh Gábor, akinek könyvét szlovák fordításban most jelentette meg a Kalligram Kiadó. 13.30-kor a Kaszinói estékben bemutatjuk a Schiese Pipe pozsonyi férfi asztaltársaságot. 15 órától közvetítjük egyházi magazinunkat, az Élő reménységet. 15.40-től francia sanzonok hangzanak el.

Vasárnap 7.50-kor Napjaink – Miklósi Péter olvassa fel jegyzetét. 8.05-től a Világosság református félórájában Izsmán Jónás ipolysági lelkipásztor szól a hallgatókhoz. 9 órakor hírek, sporthírek, majd Randevú, melyben folytatjuk Bambi gyermekeinek történetét, és rövid hangulatjelentést adunk a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyről. Az ifjúsági civil szervezeteket bemutató rovatunkban Szpisák Gyulával, a nyitrai Egyetemi Mozgalom elnökével beszélgetünk. 13 órától a Térerő témája a magyarországi parlamenti választások visszhangja a Kárpát-medencében. 14.05-kor Kaleidoszkóp: a komáromi Etnológiai Központ legújabb évkönyvéről és terveiről kérdezzük a központ vezetőjét, dr. Liszka József néprajzkutatót; hírt adunk a Szímőn sorra kerülő Jedlik Emlékünnepségről; bemutatjuk Koppelmann József hegedűművészt, aki három évtizede Ungvárról települt át Pozsonyba, végül Horján Viktor színészt kérdezzük szerepeiről és terveiről. 15 órakor Életpályák: Kozsár Juliannával, a kassai ipari középiskola kollégiumának volt igazgatójával, jelenlegi nevelőnőjével, a Felvidéki Magyar Pedagógusdíj kitüntetettjével beszélgetünk. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban a tréfás verbuválás szokását mutatjuk be Bódvavendégiből Király József segítségével. 16 órakor hírek, majd Köszöntő, 17.30-kor Napzárta.

Május 1-jén 8.30-kor kezdődő riportműsorunkban, a Sorsokban bemutatjuk Takács Borbála üveghátlap-festőművészt, aki megalkotta az Árpád-házi királyok és szentek üvegképcsarnokát. Fél 11-től Majális. Zenés irodalmi összeállításunkban régebbi századokba és a közelmúltba kalauzoljuk el a hallgatót, megtudhatjuk, néhány száz évvel ezelőtt hová jártak kirándulni, majálist ünnepelni a pestiek, de az is kiderül, milyen volt nagyapáink májusfaállításának szokása. 13 órától Dráfi Mátyás színművésszel beszélgetünk. A 15 órai hírek után kezdődő Pulzusban sok szó esik majd a munkáról, különös tekintettel a munkanélküliségre. Beszélgetőpartnerünk Bauer Edit, az Európai Parlament képviselője. Szerelem, népi szokások, pajzán régi históriák – ezekről a néprajzkutatót, Méry Margitot kérdezzük. A Pozsonyi Casinó vendége volt nemrég Petrőczi Éva versíró, irodalomtörténész, őt is felkértük egy beszélgetésre. Végül az Ismerős Arcok rockegyüttest hallhatják. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?