Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre, melyben összefoglaljuk az elmúlt hét belpolitikai eseményeit. A Pénz, piac, gazdaság című szemlénkben a hazai gazdasági élet összefüggéseit vesszük szemügyre. Ezt követően szólunk a csernobili atomerőmű tragédiájáról, huszadik évfordulója kapcsán. 11.30-kor kezdődik a Délidő.

Szombaton 7 órakor kezdődik a Hétről hétre, melyben összefoglaljuk az elmúlt hét belpolitikai eseményeit. A Pénz, piac, gazdaság című szemlénkben a hazai gazdasági élet összefüggéseit vesszük szemügyre. Ezt követően szólunk a csernobili atomerőmű tragédiájáról, huszadik évfordulója kapcsán. 11.30-kor kezdődik a Délidő. Társalgóműsorunk vendége Csúsz Péter, a Besztercebányai Kerületi Önkormányzat MKP frakciójának vezetője. 13 órakor a Tékában frissen megjelent könyveket mutat be Tőzsér Árpád, Vajkai Miklós új, lírai hangvételű expresszív írását olvassa fel, Fülöp Antal pedig legújabb kötetéről beszél. 15 órától közvetítjük A kultúra világát. A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában látható Szlovákiai magyar könyvillusztráció 1990–2005 című kiállítás kapcsán kérdeztük Kubička Kucsera Klárát, a kiállítás kurátorát és H. Szabó Kinga művészettörténészt, a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának elnökét. Továbbá hallhatjuk Lukács Zsolt grafikusművészt is, aki számítógépes grafikával foglalkozik.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában összefoglaljuk a hét politikai történéseit. 7.50-kor Miklósi Péter olvassa fel írását. A Világosság katolikus kiadással jelentkezik, melyben Fóthy Zoltán komáromi káplán mond szentbeszédet. Kis kezemet összetéve szépen címmel ismét sorozatot indítunk az imádságról, ezúttal gyermekek számára. Durco Zoltán érsekújvári esperes-plébános a május 7-én esedékes 17. Komáromi Imanap kapcsán szól. 8.35-től Zenei galéria. 35 éve hunyt el Igor Sztravinszkij – műsorunkban rá emlékezünk. 9 órakor hírek, majd a Randevú jelentkezik. Folytatjuk a múlt héten elkezdett mesét, óvodásokkal az elmúlt húsvétról és a tavaszi játékokról beszélgetünk. 13 órától Térerő: a közép-európai nemzetiségi stúdiók ezúttal közös magazinnal jelentkeznek, amelyet az újvidéki magyar szerkesztőség készít. 14.05-kor kezdődik a Kaleidoszkóp. Görföl Jenő a szlovákiai magyar helytörténészek Udvardon sorra kerülő 10. találkozójának programjáról beszél. Csanda Mátét pedig arról kérdezzük, hogyan lett düsseldorfi diák, és miként telnek a napjai a Rajna menti városban. 15 órakor Glóbusz: világjáró magazinunkban elmondjuk, hogy világszerte fellendülőben van a turizmus. Szó lesz arról, milyen volt az idei téli idény a tátrai hegycsúcsok alatt. 15.30-tól Hazai tájakon: benne a koloni fehér hímzést elevenítjük fel. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?