Hétvége a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. A kormányfő tájékoztatója alapján beszámolunk a szlovák kormány idei legfontosabb célkitűzéseiről.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsorban felidézzük a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit. A kormányfő tájékoztatója alapján beszámolunk a szlovák kormány idei legfontosabb célkitűzéseiről. Jelentkeznek állandó rovataink, a Pénz, piac, gazdaság és a BBC Európa magazinja, elhangzik egy beszélgetés a frekvenciatanács e heti döntéseiről; és délkelet-ázsiai üdüléséről számol be a Hétről hétre vendége. Beszámolunk egy biliárdversenyről és arról a labdarúgó-szabálymódosításról, amelyet a FIFA szándékozik bevezetni. A szerkesztő Haják Béla. 11.30-kor kezdődik társalgó műsorunk, a Délidő. A közelgő beíratások kapcsán stúdiónk vendége A. Szabó László, az oktatási minisztérium főosztályvezetője lesz. Hallgatóink az adás ideje alatt hívhatnak bennünket ismert telefonszámainkon (02/54-414-511, 02/572-73-666). A déli harangszó után híreket mondunk, majd Nótacsokor. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin. 13.30-kor Tallózó. Megismételjük a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar vezetőjével, Kocsis Zoltánnal készült beszélgetésünket, és ismét meghallgathatják dr. Enyedi Pált, a Budapesti Zeneművészeti Egyetem docensét, aki Liszt Ferenc egyik kevésbé ismert művéről beszél. 14.05-től Slágerhullám nem csak fiataloknak. 15 órakor ismét műsorra tűzzük Gyüre Lajos Apáczai című hangjátékát, melyben a magyar művelődés, nevelésügy és tudomány kiemelkedő személyisége életének egy szakasza elevenedik fel. A 16 órai ötperces hírek után a Köszöntőt közvetítjük. Szombati adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, összefoglaljuk a hét politikai történéseit, és a londoni BBC heti gazdasági szemléjét közvetítjük. A 8 órai híreket követően A hét Londonban címmel a BBC világszolgálatának vasárnapi magazinműsorát közvetítjük. 9 órától katolikus egyházi műsorral várja hallgatóit a Világosság. Az évközi idő 2. vasárnapján Zsidó János féli lelkiatya szolgál igehirdetéssel. A műsorban beszélgetés hangzik el az ipolybalogi római katolikus templomról, majd tolmácsoljuk a kelet-ázsiai szökőár sújtotta országok egyházi vezetőinek segélykérési felhívásait. 9.40-kor Zenei galéria. A 130 éve született tudós és orgonaművész, Albert Schweitzer életútját ismertetjük. 10 órakor hírek és sporthírek. 10.10-kor indul a Gyerekzsúr. 11 órától, ifjúsági műsorunkban beszélgetés hangzik el a pozsonyi Agora Iroda vezetőjével, és vendégünk lesz Galambos Dorina, akinek pár hét múlva megjelenik első CD-je. A déli harangszó után hírek, majd heti jegyzetünk hangzik el. 12.15-től Nótacsokor. 13 órakor jelentkezik a Térerő, melynek témája a következő: szerb–magyar és magyar–szlovák történelmi megbékélés, a közös történelem szülte feszültségek oldása – tanácskozás a múlt év végén Somorján és az idén a vajdasági Temerínben, ahol a közös szerb–magyar múlt okozta történelmi görcsöket igyekeztek oldani a résztvevő politikusok, tudósok, szerbek, magyarok, köztük Matuska Márton történész, a Vajdaság múltjának kutatója. 14 órakor hírek, 14.05-kor Kaleidoszkóp. Ismét felidézzük a múlt eseményeit annak kapcsán, hogy a Rákóczi-féle szabadságharc 300. évfordulója alkalmából megjelent Rákóczi Kiáltványa, amelyről a kis kötet utószavát jegyző dr. Limpár Péter hadtörténész beszél. Dr. Neményi Miklós professzorral a környezetvédelemről és a nemzetközi szakmai összefogásról beszélgetünk, majd dr. Gudmon Ilona igazgató kalauzolásával bemutatjuk az Érsekújvári Honismereti Múzeumot, végül az alistáli Horváth Andreát arról faggatjuk, hogy mi minden olvasható a csallóközi falu krónikájában. 15 órakor Nevelők fóruma. A tartalomból: 15 millió koronát különített el az oktatási minisztérium a speciális iskolák akadálymentesítésére – nyilatkozik Szigeti László államtitkár; beszámolunk arról, hogyan oldották meg az akadálymentesítést az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskolában; jótékonysági hangverseny gyermekotthonból kikerült fiatalok megsegítésére. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. 16 órakor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük. Hírösszefoglalónk, a Napzárta 17.30-kor kezdődik, adásunk 18 órakor ér véget. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?