Hamupipőke megbukott a Broadwayn

ff
New York |

Földbe döngölték a kritikusok Andrew Lloyd Webber új musicaljét, amely Bad Cinderella címmel debütált a Broadwayn, miután Londonban alig egy éves széria után levették a műsorról.

Az eredetileg Cinderella (Hamupipőke) címen futó darab a klasszikus mese újraértelmezése akart lenni, egy olyan világban játszódik, ahol a szépség a legfontosabb követelmény a lányok érvényesüléséhez, és a címszereplő elutasítja ezt a trendet. A 2021-es bemutató a pandémia miatt többször csúszott, illetve a járványügyi intézkedések miatt ritkán tudták játszani – legalábbis a színház ezzel indokolta a szokásosnál kevesebb előadást. A rossz nyelvek szerint azonban nem fogytak rá a jegyek, ezért a producerek jobbnak látták levenni a műsorról. Az utolsó előadáson egyikük azt találta mondani, hogy a Hamupipőke egy „költséges tévedés” volt, és bár az illető később elnézést kért ezért a megjegyzésért, a tervezett amerikai bemutató előkészítése már negatív előjellel indult.

Tavaly novemberben puccos sajtóeseményen jelentették be, hogy a darab átkerül Amerikába és új címet kap. A Bad (rossz) jelző azért került a címbe, hogy érthetőbb legyen a megváltoztatott történet, amely azonban a kritikusok szerint kusza, erőltetett és nehezen követhető, a dalok pedig a Rolling Stone magazin szerint olyanok, mintha Andrew Lloyd Webber korábbi musicalslágereinek felvizezett verziói lennének.

A Bad Cinderellát a zeneszerző 75. születésnapján, azaz március 22-én mutatták be a Broadwayn, ahol szokatlanul csendes fogadtatásban részesült. A legnagyobb„hájpot” az a TikTok-videó csinálta neki, amelyben a címszereplő, Linedy Genao harciasan felfújja a plakátra a Bad szót az említett sajtóeseményen, de nehezen boldogul a festékszóróval. A rosszmájú kritikusok szerint már ez a fiaskó előrevetítette a musical bukását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?