Hajó a vége

Értem én, értem, hogy nyár és uborkaszezon van – na, de ennyire? Mert ahhoz tényleg nagy pangásnak kell lennie a hazai és a nemzetközi filmpiacon, hogy a Hajó a vége honi moziforgalomba kerülhessen. Hiába a többszörösen lejárat(ód)ott húzónevek (Cuba Gooding jr.

Értem én, értem, hogy nyár és uborkaszezon van – na, de ennyire? Mert ahhoz tényleg nagy pangásnak kell lennie a hazai és a nemzetközi filmpiacon, hogy a Hajó a vége honi moziforgalomba kerülhessen. Hiába a többszörösen lejárat(ód)ott húzónevek (Cuba Gooding jr., Roger Moore) és a látszólag vidám téma (nyári hajókirándulás), az eredmény silány hollywoodi tömegproduktum, valahol félúton a videotékák és televízió-csatornák kínálata között.

A bárgyú történet szerint egy szerelmes férfiembert csúnyán átver könnyuvéru barátnoje, aki ettol hónapokra padlóra kerül. Barátja, hogy felrázza az apátiából, befizeti magukat egy nyári tengeri hajókirándulásra, ahol sok-sok szingli virágszál várja, hogy bimbóját leszakajtsák. Csakhogy hoseink igazi meleg helyzetbe kerülnek, lévén tévedésbol egy homo fesztiválhajóra váltanak jegyet. A története miatt az Egyesült Államokban szigorúan 18 éven felülieknek szóló (így bukásra ítélt) produkció szánalmas kísérlete a beszéljünkviccesenamelegekrol témának.

Hogy a „konfliktusszálakat” megfelelo módon el lehessen varrni, megjelenik a hajón egy no (a tánctanár), így mindenki megtalálja a kedvére valót – férfi not és férfi férfit, mert a barátról hamar kiderül, hogy meleg, de legalábbis látens buzi.

A borzalmasan gyenge és elképzelés nélküli tabudöntögetés – identitásproblémák: ki meleg, ki nem – és a szánalmas happyend-hajhászás olyannyira lezülleszti az alkotást, hogy az ember jobbára értetlenül szemlélodik, kinek lehetett ennyi felesleges pénze, amit a forgatás helyett akár egyenesen a tengerbe is szórhatott volna?

A koreográfus persze izzad a pénzéért, így a fináléban még egy kopírozott varieté eloadás szemtanúi is lehetünk. Megjelenik néhány bikinis bombázó prototípus (svéd lányok, vékony derék, szoke haj, nagy mell), mellékesen odavetve, hogy aztán a félreértések sorozatában az idos edzoasszonyság kerüljön az ágyba, méghozzá némiképp aberrált módon.

Ha legalább annyira bohókás lenne, mint a Forró rágógumi anno, akkor annyi báj lenne benne, ami egy tinifilmhez kell. Az odamondogatás és a sejtetés (mert mutatni azért nem engednek semmit) azonban a szemérmességhez kevés, a bájhoz meg éppenséggel sok. (mozinet)

Hajó a vége (Boat Trip), színes, amerikai-német film, 2002, 94 perc, Rendezte: Mort Nathan, Szereplok: Cuba Gooding Jr., Horatio Sanz, Maurice Godin, Roger Moore, Roselyn Sanchez, Vivica A. Fox

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?