Gareth Gates hazai sikersorozata 2003-ban is folytatódik

Christina Aguilera akárcsak Stripped című albumának első slágerével, a Dirrtyvel, új dalával, a Beautiful cíművel is két hétig uralta a mezőnyt. Az énekesnő a dal klipjével botrányt kavart, több zenei televízió nem sugározza. Az egyik jelenetében ugyanis két fiatal férfi teljes odaadással csókolózik.

Christina Aguilera akárcsak Stripped című albumának első slágerével, a Dirrtyvel, új dalával, a Beautiful cíművel is két hétig uralta a mezőnyt. Az énekesnő a dal klipjével botrányt kavart, több zenei televízió nem sugározza. Az egyik jelenetében ugyanis két fiatal férfi teljes odaadással csókolózik.

Az elmúlt héten Kylie Minogue hugicája volt az egyetlen, aki veszélyeztette Christina Aguilera elsőségét. Dannii új dala, az I Begin to Wonder végül az ezüstérmes pozícióban debütált. Dannii a nyolcvanas és a kilencvenes évek fordulóján is próbálkozott, nővére árnyékából azonban nem tudott kilépni. Kihasználva Kylie másodvirágzását, most ismét szeretne a legnagyobbak közé kerülni, és úgy néz ki: nagyobb sikerrel járhat. 2001 novemberében a Who Do You Love Now? (Stringer) című Riva-dalt énekelte, ezzel tért vissza, és az angol lista harmadik helyére került vele. Az énekesnőre a kiadók egyből lecsaptak, a legnagyobb cégek akarták megszerezni. Dannii végül a London Records mellett döntött. Tavaly novemberben a Put the Needle On It című dalával a hetedik helyig jutott, az elmúlt héten pedig pályafutásának legnagyobb sikerét könyvelhette el az említett I Begin to Wonder című felvétellel, amely a héten máris visszacsúszott a hetedik helyre. Hogy milyen lesz a folytatás, sikerül-e neki a látványosabb áttörés, az hamarosan kiderül, mivel hétfőn jelent meg a Neon Nights címet viselő albuma.

2002-ben az angol zenei piac legnagyobb sztárjai a Pop Idol című tehetségkutató show-műsor győztesei: Will Young és Gareth Gates voltak. Ketten együtt dalaikkal tizennégy hétig uralták a lista csúcsát. Ám, míg az ifjú énekesek a szigetországban sikert sikerre halmoztak, addig Európa más részén nem mutatkozott irántuk különösebb érdeklődés. Talán most változik a helyzet, mivel Gareth hazájában tavaly júliusban megjelent dalát, az Anyone Of Us (Stupid Mistake) címűt egyre több európai rádióállomás kiemelten játssza. Az énekes most újabb dallal jelentkezett, és a várakozásnak megfelelően a Spirit In the Sky a héten az első helyen kezdett.

A nyolcadik helyen debütált Shania Twain új dala, a Ka-Ching. A kanadai énekesnő aktuális albuma, az Up! elég szép eladási adatokkal büszkélkedhet, mégis, egyelőre messze elmarad előző lemeze, a Come On Over adataitól. Abból világszerte több mint harminc millió kelt el, és ezzel Shania tartja a „Legnagyobb példányszámban elkelt női lemez”-rekordot.

Az albumlista élén nincs változás, és az első négy pozíciót tavalyi sikerlemezek uralják. A Grammy-díjátadás óta, ahogy azt előre megjósoltuk, Norah Jones Come Away with Me című lemeze a legnépszerűbb.

Az újdonságok közül a legelőkelőbb helyen Melanie C nyitott. Sokan kíváncsian várták, milyen sikerrel tér vissza a zenei életbe a Spice Girls egykori üdvöskéje. Első szólóalbuma szépen fogyott, igaz, csak a harmadik kislemezdal, a tavaly autóbalesetben elhunyt Lisa ‘Left Eye’ Lopezzel előadott Never Be the Same Again sikere után fedezte fel a közönség, addig nem volt iránta számottevő kereslet. Melanie C visszatérő dala, a Here It Comes Again a kislemezlistán a hetedik helyig jutott, ami szép eredmény, már csak azért is, mivel egy könnyen felejthető dal. Szerzői eredetileg az Appleton nővéreknek szánták, de ők visszautasították, nem felelt meg az elvárásaiknak, Melanie C viszont elénekelte. S ha már az egykori All Saints-tagoknál tartunk, akkor fontos megjegyezni, hogy időközben napvilágot látott a lányok Everythings’s Eventual című lemeze, amely megjelenésének harmadik hetében már csak a huszonhetedik helyen tanyázik. A lemez biztosan nem hagy mély nyomot, gyorsan eltűnik a süllyesztőben, a testvérpárral együtt. Csak nehogy Melanie C is így járjon! Valamit ki kell találnia, mert az első kislemezdal biztosan nem fogja eladni az albumát! És a hölgyért igazán kár lenne, hiszen már a Spice Girls idején bebizonyosodott: ő a legtehetségesebb az öt csaj közül.

Akik nem figyelik hétről hétre az angol listákat, biztosan meglepődnek Michael Jackson tizenötödik helye láttán. De ezen nincs semmi meglepő, hiszen a kiadókban, legalábbis a nagy lemezpiacokon külön részleg foglalkozik a régi albumokkal. Különböző akciókat találnak ki rájuk, amikor a sztár valami kapcsán ismét a figyelem középpontjába kerül. Michael most botrányaival hívta fel magára a figyelmet, aminek köszönhetően albumai iránt megnőtt a kereslet. A legnagyobb slágereinek gyűjteménye mellett pályafutásának legsikeresebb lemeze, a Thriller is szerepel a listán, a huszonhatodik helyen. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?