Forog a Fehér Isten

ÖSSZEFOGLALÓBudapest. Karambolos autók és kutyák foglalták el szombaton a Lánchídhoz vezető Alagutat, ahol Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének egyik akciójelenetét rögzítették.

ÖSSZEFOGLALÓ

Budapest. Karambolos autók és kutyák foglalták el szombaton a Lánchídhoz vezető Alagutat, ahol Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének egyik akciójelenetét rögzítették. A rendező a készülő moziról azt mondta: „nagyon másmilyen ez a film, de azért nem tudok kifordulni magamból”.

A Fehér Isten Mundruczó Kornél hatodik játékfilmje, amely egy kislány, Lili és az apja döntése miatt tőle elszakított kutyája, Hagen történetét meséli el. A főszereplő kislányt a 12 éves Psotta Zsófia alakítja. A film kutyás jeleneteihez kétszáz ebet képeztek ki.

A rendező az előző alkotásaival összevetve készülő munkáját, úgy nyilatkozott: „A Fehér Isten nagyon másmilyen, de azt hiszem, azért én nem nagyon tudok kifordulni magamból. Azok az ízek, monomániák, amik engem izgatnak, nyilván ebbe is belekerülnek. A film drámai történetét „kicsit utópisztikus meseként” festette le. „Azért utópisztikus, mert eljátszunk azzal a gondolattal, hogy a kutyák individuumokká válnak, és olyan tudatos döntéseket hoznak, főleg a film utolsó harmadában, amire természetesen nem képes egy állat. Akárcsak a klasszikus állatmesékben, megszemélyesítjük a kutyákat: ezek az állatok úgy döntenek, hogy bosszút állnak azokon, akik kiszúrtak velük” – magyarázta. Műfajilag ugyanakkor kalandfilmként is felfogható a film – folytatta a fejtegetést. „Két kaland fut egymás mellett: végignézzük a kislány felnőtté válásának kalandjait és egy kutya öntudatra ébredésének a kalandjait.”

Mundruczó Kornél úgy fogalmazott: korábban is elég nagy közönséghez jutottak el a filmjei, és reméli, ez a „mese” is tetszeni fog a közönségnek. „Talán több embert szólít meg ez a film, mert a probléma, amit megfogalmaz egy kisgyerekről és egy kutyáról szól”– vélekedett. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?