Ford nem fél a kritika csapásaitól

Cannes. Nem fél a kritikusok korbácscsapásaitól Harrison Ford. Ezt mondta az amerikai színész vasárnap a legújabb Indiana Jones-produkció sajtóvetítése után tartott tájékoztatón a 61. Cannes-i Filmfesztiválon.

Cannes. Nem fél a kritikusok korbácscsapásaitól Harrison Ford. Ezt mondta az amerikai színész vasárnap a legújabb Indiana Jones-produkció sajtóvetítése után tartott tájékoztatón a 61. Cannes-i Filmfesztiválon. Néhány órával az esti világpremier előtt – amelyen a film alkotói, köztük a rendező, Steven Spielberg és a főhőst negyedszer is megtestesítő Harrison Ford, valamint Karen Allen, Cate Blanchett, John Hurt és az ifjú Shia LaBeouf is felvonult a cannes-i Fesztiválpalota vörös szőnyegén – 2300 szerencsés újságíró már végigizgulhatta az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kétórás produkciót, amely a legtöbb országban, így Magyarországon is május 22-től kerül a mozikba. Óriási várakozás előzte meg az idei cannes-i filmszemle – versenyen kívül bemutatott – legnagyobb médiafigyelemmel kísért produkcióját: a sajtóvetítésre csak a tűző napon töltött többórás várakozás után lehetett bejutni. Az első nyilvános vetítés elején a lelkes közönség hangosan dudorászta a főcím zenéjét, majd tapssal fogadta 19 év után Indy első feltű?nését a filmvásznon. A kétórás produkció végén azonban nem volt sem ováció, sem fütyülés; az újságírók udvarias tapssal jutalmazták a filmet. „Nem félek egyáltalán, számítok arra, hogy mindenképpen megostoroznak” – mondta a sajtótájékoztatón a címszerepet alakító, hatvanhat éves Harrison Ford saját figurájára utalva.

A magát csak egyszerű „mozi?szí?nészként” és nem sztárként aposztrofáló Ford kijelentette: „Azoknak az embereknek dolgozom, akik fizetnek egy film megtekintéséért. Kissé távol állok a hivatásos kritikusoktól.”

George Lucas producerként 27 éve ötlötte ki a „mindennapi hőst”, és ő álmodta meg a negyedik rész történetét is, amelyet – három évtized múltán is – Steven Spielberg rendező és a címszerepben Harrison Ford váltott valóra.

Az 1957-ben, a hidegháború idején játszódó negyedik részben Cate Blanchett alakítja a másik főszerepet, aki egy elitosztag élén hidegvérű és kegyetlen orosz kémként ered az ősi ereklye, a kristálykoponya nyomába, hogy világuralomra segítse vele a Szovjetuniót. Az ausztrál színésznő a sajtótájékoztatón elmondta: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy Harrison Ford oldalán játszhatott egy Indy-filmben.

A szereposztás olyan további sztárokkal egészült ki, mint John Hurt, Jim Broadbent vagy Ray Winstone. Az 57 éves Karen Allen pedig már Az elveszett frigyláda fosztogatóiban is szerepelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?