FILMEK A HÉTEN

A rém
A megtörtént eseményeket feldolgozó, sötét tónusú film Aileen Wuornos, az Egyesült Államok első sorozatgyilkos nőjének történetét mutatja be.
Wuornos kegyetlen gyermekkorának következményeként tizenhárom éves korára prostituált lesz.

A rém

A megtörtént eseményeket feldolgozó, sötét tónusú film Aileen Wuornos, az Egyesült Államok első sorozatgyilkos nőjének történetét mutatja be.

Wuornos kegyetlen gyermekkorának következményeként tizenhárom éves korára prostituált lesz. Floridában „országúti prostiként” keresi a kenyerét, kuncsaftjait zömét kamionosok teszik ki. Egy bárban összeismerkedik Selbyvel (Christina Ricci – Az álmosvölgy legendája), akivel szerelembe esik. Állást nem talál, így kénytelen tovább folytatni az ősi mesterséget. Az 1989 decembere és 1990 november közötti időszakban hét férfit gyilkol meg, elmondása szerint önvédelemből. Hat gyilkosságot ismer be, a bíróság hat rendbeli emberölésért halálra ítéli. 2002. október 9-én végrehajtják az ítéletet.

Aileen Wuornost Charlize Theron (Az olasz meló) alakítja, aki hihetetlen átalakuláson ment keresztül, hogy karakterét brutális hitelességgel mutathassa be. Theront ezért az alakításáért 2004-ben Golden Globe díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, amit sikerült is díjra váltania.

A rém (Monster), színes, amerikai film 2003, 109 perc. Rendezte: Patty Jenkins, Szereplők: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern

Elefánt

Az Elefánt egy teljesen átlagos középiskolai nap történetét meséli el valahol az Egyesült Államokban. Egy gyönyörű őszi napon az egyik diák, Eli le akar fotózni egy punk-rock párt. Nate a futballedzés után találkozik barátnőjével, Carrie-vel. John az iskolában hagyja apja kocsijának kulcsát, hogy a testvére érte mehessen. Az iskolai kávézóban Brittany, Jordan és Nicole megbeszélik a legújabb pletykákat. Michelle a könyvtárba rohan, de közben Eli néhány fotót készít Johnról a folyosón. Ez a nap is olyan, mint a többi... De hirtelen elszabadul a pokol... Gyönyörű és költői, ugyanakkor mélységesen zavarba ejtő: az Elefánt hitelesen mutatja be a középiskolások életét, ahol a szépség brutális gyorsasággal pusztul el.

Elephant, színes, amerikai film 2003, 81 perc, Rendezte: Gus Van Sant, Szereplők: Alex Frost, John Robinson, Brittany Mountain, Carrie Finklea, Elias McConnell, Jordan Taylor, Larry Laverty, Nicole George

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?