FILMAJÁNLÓ

A falu
A film főhősei a világtól elzárva élik mindennapjaikat egy faluban, amely az erdő szélén néhány házból és egy templomból áll.

A falu

A film főhősei a világtól elzárva élik mindennapjaikat egy faluban, amely az erdő szélén néhány házból és egy templomból áll. A századfordulós ruhában feszítő lakosok egy homályos egyezség értelmében nem mehetnek ki a falu kerítésén túl található erdőbe, mert ott laknak azok, „akikről nem beszélünk”, és ők halállal büntetik a szófogadatlanokat. Éjszakánként furcsa hangok tartják rettegésben a lakosokat, néhányan látni is vélnek valamit (az Idegleléshez hasonlóan a fakopácsolás mellett a szubjektív kamera viszi fel az emberben az adrenalint), ám hogy kitől és miért félnek a lakosok, nem világos. Titokzatos temetés, furcsa szabályok, tiltott színek és zárt dobozok rejtik magukban a nagy igazságot, amitől hátast kellene dobnia az embernek, és legalább úgy ledöbbennie, mint annak idején a szellem Bruce Willis és a halottlátó kisfiú esetében.

A falu (The Village), színes, amerikai film 2004, 108 perc. Rendezte: M. Night Shyamalanm. Szereplők: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, Brendan Gleeson, Sigourney Weaver, William Hurt

A Terminál

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az ĺgéret Földjére. A reptéren rekedt Navorskinak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér...

A Terminál (The Terminal), színes, amerikai romantikus dráma, 2004, 128 perc. Rendezte: Steven Spielberg. Szereplők: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Diego Luna, Kumar Pallana, Stanley Tucci.

Argo

Egy kétezer éve, Magyarországon elrejtett római kincset hajszol három különleges kincsvadászcsapat hazánkban. A szupertechnikával felszerelt külföldi műkincscsempészek, a lecsúszott biztonsági őrökből verbuválódott agresszív és primitív szerencsevadászok és egyéb, különleges hősök. A vadászat közben a cselekmény szálai is találkoznak, átszövik egymást. A mesés kincs nyomára két tárgy vezet, egy barbár fejedelem palástja és egy római centurió naplója.

Argo, színes, magyar film 2004, 103 perc. Rendezte: Árpa Attila, Szereplők: Kovács Lajos, Oszter Sándor, Görög László, Jáksó László, Mucsi Zoltán, Nagy Feró, Ruttkay Laura, Scherer Péter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?