Felvidéki és vajdasági képzőművészek közös kiállítása

Komárom |

<p>Felvidéki és vajdasági magyar képzőművészek csoportos kiállítása nyílik pénteken Révkomáromban, a Limes Galériában. A tárlaton szereplő 26 szlovákiai és 28 szerbiai magyar művész alkotásait később Zentán, majd Szabadkán mutatják be - tájékoztatta a kiállítás művészeti menedzsere az MTI-t.</p>

A szerbiai származású, Tatabányán élő Miglinczi Éva elmondta, hogy a Két határon túl című cserekiállítást a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete, valamint a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezte.

A kiállítás-sorozatban felvonultatott műalkotások olyan kompozíciók, amelyek párbeszédre ösztönöznek, a határokon átnyúló nemzeti összetartozást erősítik. A felvidéki és vajdasági alkotók csoportos kiállítása a kisebbségben élők anyaországhoz való kötődéseiről, az egymásra utaltságról és az új művészeti kapcsolatok lehetőségéről is szól - tette hozzá Miglinczi Éva.

A Limes Galériában augusztus 23-ig látható a vajdasági művészek munkája, a hivatásos alkotók, 2-4 művel szerepelnek. A többségében fiatal képzőművészek mellett a térség ikonikus művészei is részt vesznek a tárlaton. A felvidéki művészek tárlata Zentán szeptember 16-ától tekinthető meg, majd október 19-től Szabadkán mutatják be a műtárgyakat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?