Felvásárolta a Librit a kormányközeli MCC Alapítvány

https://refresher.hu/1406-Iden-nem-osztjak-ki-a-Libri-irodalmi-dijait

Az SQ Invest Kft., a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata szerződést kötött a Librivel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. Így az MCC Magyarország könyvkereskedelmi és –kiadói piacának 98,41 százalékos tulajdonosává válik – derül ki a cég közleményéből.

Az új tulajdonos nem iktat be új vezetőséget, a tulajdonos is ugyanaz marad.

„Örülök, hogy egy olyan befektetőnek adhattam el a céget, amely elkötelezett a magyar könyvpiac iránt. Nem hagyom el a társaságot, igazgatósági tagként továbbra is segítem majd a Librit”– idézi a közlemény Balogh Ákos alapítót.

„A Mathias Corvinus Collegium mint Közép-Európa legnagyobb tehetséggondozó intézménye és tudásbázisa hisz a magyar könyvpiacban, a könyvek erejében és a kultúrában, így ez a lépés is illeszkedik az MCC sokoldalú tevékenységéhez. A Libri vállalatcsoporttal sikeres éveket tudhatunk magunk mögött, az MCC a korábbi részesedésére is minden értelemben jó befektetésként tekint, így részünkről a leglogikusabb lépés a tulajdoni hányad növelése volt. Elkötelezett, tőkeerős tulajdonosként hosszú távon garantáljuk a magyar könyv jövőjét” – mondta Szalai Zoltánt, az MCC főigazgatója.

Az MCC 2021 áprilisától kisebbségi tulajdonosként volt jelen a Libri Csoportban. A Telex tavalyi cikke szerint az alapítvány megjelenésével együtt a kihelyezett könyvek kínálata is megváltozott: a társadalomtudományos polcokon több, az MCC Press ill. más, jobboldali megközelítésű könyv kapott helyett többek között a gender- és nőjogi témákban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?