ÉNEKELT VERSEK XIII. ZENTAI FESZTIVÁLJA

A Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz Év 2008 jegyében a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet főszervezésében a Zentai Önkormányzat, a zentai Thurzó Lajos Közmű?velődési Központ és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodája az idén 2008. május 15. és 18.

A Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz Év 2008 jegyében a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet főszervezésében a Zentai Önkormányzat, a zentai Thurzó Lajos Közmű?velődési Központ és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodája az idén 2008. május 15. és 18. között rendezi meg az Énekelt Versek XIII. Zentai Fesztiválját. A szervezők ezúttal is lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben.

A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán legalább három megzenésített vers szerepeljen. Ezek közül az egyik Verebes Ernő Folyók fölött című költeménye legyen. A legjobbak meghívást kapnak a versenyre, amelyet 2008. május 16-án 19 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legjelesebb képviselőiből álló zsűri előtt rendezünk meg. A verseny győztese részt vesz a másnapi gálaműsorban.

A verseny fődíjai: 1. díj: 12 000 dinár; 2. díj: 10 000 dinár; 3.díj: 8000 dinár.

A zsűri tagjai: Bodor Anikó népzenekutató (Zenta), Heródek Éva énekművész (Szabadka), Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), Skorutyák Veronika, az Újvidéki Rádió zenei szerkesztője (Újvidék) és Verebes Ernő zeneszerző-költő (Zenta).

Jelentkezni 2008. április 15-éig lehet a kötelező versenydalt tartalmazó hangkazetta beküldésével, amelyhez a pályázókról és a többi versenydalról is rövid ismertetőt kérünk. Postacím: Thurzó Lajos Közművelődési Központ, RS-24400 Senta, Posta u. 18. Telefon: +381-63-111-6856. A felhívás és a versszöveg megtalálható a www.tlkk.org és a www.vmmi.org honlapcímeken.

A vajdasági régión kívüli jelentkezéseket a budapesti Égtájak Iroda koordinálja.

A nevezési feltételekről, a nevezés módjáról és a kötelező versről részletes tájékoztatót küldünk az érdeklődőknek.

A jelentkezéseket az [email protected] e-mail címen, valamint Hangyási Anettnél a 0036-70-311-1824-es mobil telefonszámon várjuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?