„Ember vagyunk, vagy táncos?”

<p>A Blinkbox Music bizarr dalszövegrészletek gyűjtésére kérte olvasóit, majd megszavaztatta őket. A eredmény alapján a legbizarrabb szövegrészlet a The Killers Human című dalában található &bdquo;Are we human, or are we dancer? (Ember vagyunk, vagy táncos?).</p>

Brandon Flowers, az együttes frontembere elmondta, hogy a sort Hunter S. Thompson amerikai író ihlette, aki szerint táncosok nemzedékét neveljük. „Gondolom, az irritálja az embereket, hogy a mondat nyelvtanilag hibás. Én azonban azt csinálok, amit akarok” – jelentette ki Flowers. A listán második lett a The Beatles I Am The Walrus-a, illetve a dal ezen sorai „I am the eggman, they are the eggmen, I am the walrus, goo goo g'joob” (Tojásember vagyok, ők tojásemberek, rozmár vagyok, goo goo g'joob). A harmadik helyezett Michael Jackson Earth Song-jának részlete: „What about elephants? Have we lost their trust” (Mi van az elefántokkal? Elveszítettük a bizalmukat?), a negyedik pedig Lionel Richie All Night Long című slágerének részlete: „Tom bo li de se de moi ya, yeah jambo jambo”. (?)

A további helyezettek között világslágerek és kevésbé ismert dalok egyaránt megtalálhatók.

5. Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe: „Before you came into my life, I missed you so bad (Mielőbb beléptél az életembe, nagyon hiányoztál nekem)

6. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow: Beats so big I'm stepping on leprechauns (Akkora ritmusok, hogy manókon lépkedek)

7. Duran Duran – The Reflex: „The reflex is an only child, he's waiting in the park (A reflex az egyke gyermek, vár a parkban)

8. Wham! – Club Tropicana: „Club Tropicana, drinks are free, fun and sunshine, there's enough for everyone, all that's missing is the sea (Club Tropicana, az italok ingyenesek, a buli és a napfény mindenkinek elegendő, ami hiányzik, az a tenger)

9. Taylor Swift – Love Story: „Cause you were Romeo, I was a scarlet letter, and my daddy said stay away from Juliet (Mert Rómeó voltál, én voltam a skarlát betű, és apukám azt mondta, óvakodj Júliától)

10. Oasis – Champagne Supernova: „Slowly walking down the hall, faster than a cannonball” (Lassan sétálnak át az előszobán, gyorsabban, mint egy ágyúgolyó).

A Blinkbox Music internetes portál célja ezzel a kezdeményezéssel csupán annyi volt, hogy felhívja a figyelmet a dalszövegekben előforduló érthetetlen, furcsa, illetve nehezen megfejthető sorokra, és rávegye a rajongókat, hogy gondolozzanak el a mondatok értelmén, amelyeket kórusban üvöltenek a koncerteken, vagy feltétel nélkül elfogadnak az előadóktól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?