Előadások, mintaórák

Komárom. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Komáromi Területi Választmánya február 16–22. között hetedik alkalommal rendezi meg a Komáromi Pedagógiai Napokat. Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 9 órakor kerül sor a Selye János Gimnáziumban.

Komárom. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének Komáromi Területi Választmánya február 16–22. között hetedik alkalommal rendezi meg a Komáromi Pedagógiai Napokat. Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 9 órakor kerül sor a Selye János Gimnáziumban. Bastrnák Tibornak, a Nyitrai Kerületi Hivatal elöljárójának, a rendezvény fő védnökének üdvözlő szavai után Kiszely István a magyarok őstörténetéről tart előadást.

Az előadások egyrészt különböző tantárgyakhoz – matematika, zene, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelvek – kapcsolódnak, másrészt általános neveléselméleti, pszichológiai kérdéseket boncolgatnak – tájékoztatta lapunkat Andruskó Imre, a SZMPSZ Komáromi Területi Választmányának elnöke, a Selye Gimnázium igazgatója.

A hat nap során mintegy 25 előadás hangzik el, és számos mintaórán vehetnek részt a pedagógusok. A délelőtti mintaórákhoz kötődnek a délutáni előadások, szakmai beszélgetések. A témák egy része, például a drogok által kiváltott tünetek felismerésével, a magatartási zavarokkal, az intoleranciával foglalkozó előadások valószínűleg számos szülő érdeklődését is felkeltik. Ezért a szervezők a pedagógusokon kívül szívesen látják a szülőket is. Az előző évek folyamán egyébként mintegy 500 pedagógus vett részt a szakmai napokon, és hasonló érdeklődésre számítanak az idén is. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?