Élő libákkal a Szigetre

Budapest. A Sziget második napján is erős programmal készültek a szervezők, ám az eső folyamatosan lógó lába miatt a látogatók száma „csupán” negyvenezerre tehető, azaz jóval alulmúlta a várakozásokat.

Budapest. A Sziget második napján is erős programmal készültek a szervezők, ám az eső folyamatosan lógó lába miatt a látogatók száma „csupán” negyvenezerre tehető, azaz jóval alulmúlta a várakozásokat. Az első két napon még a tavalyi, csapadékos Cure-koncert közönségénél is mintegy 2000 fővel kevesebben merészkedtek a helyszínre. Szerdán a késő délutáni órákban szinte megállás nélkül szitált az eső, ugyanez volt a helyzet tegnap is. A fedett helyek alaposan megteltek, a szabadtéri rendezvények egy részét viszont elmosta az eső. Ennek ellenére a mulatság hajnalig tartott. A rendre felügyelő In-kal Security illetékese szerint a fesztivált rend és megfontoltság jellemzi, a bejáratnál egyelőre csak kisebb tárgyakat, késeket vettek el a biztonságiak.

Az eddigi legbizarrabb poggyásszal egy fiatal pár érkezett, akik két élő libával mentek be a rendezvényre. A nagyszínpad zenei programja a brit elektronikus kísérletező Slovo, a szintén brit elektronikus Lamb duo, valamint a rockzene legnagyobb költőnője, Patti Smith jelenését kell kiemelni, a metálszínpadon a death-doom-gothic-ban utazó My Dying Bride játszott, a világzenei színpadon pedig a ska stílus nagypapái, a jamaikai Skatalites adott oktató-nevelő koncertet a fiatal epigonoknak. A kisebb színpadok egyikén pedig egymás után két spanyol csemege, az Ojos de Brujo és a Dusminguet igyekezett mediterrán hangulatot varázsolni a borongós fesztiválra. A táncdalfesztivál-sátorban mindeközben Mary Zsuzsi debutált. Az informatikai minisztérium net.rét-jének állandó vendégeként Sebeők János várja a bejegyzéseket digitális emlékkönyvébe, és jól halad a Guinness rekordkísérlet is, lapzártánkig 1300 ember festett és rajzolt a 400 négyzetméternyi területű Fesztivál Körképre. Aki nem csak a zene miatt érkezett, a délutánokat a szabadiskolában, vagy a civil szervezetek sátraiban tölthette, a kerekasztal-beszélgetések egyikén például a valóságshow-k hatásáról beszélgethettek a szigetlakók a villalakókkal, másutt reneszánsz receptekről, illetve a tudomány mítoszairól volt szó. Visszatértek a sziget sztárjai, a Méhek duó, azaz Méhes Csaba és Harghitai Gábor, hogy népszerű slágerek dallamára gajdoljanak humoros szövegeket, a színházi sátorban pedig egy brit táncszínház mutatkozott be nagy sikerrel. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?