Élmények a Tündérkertben

Dunaszerdahely. Mozgásszínházi előadással, valamint görög, szláv és afrikai folklórt ötvöző jazz-koncerttel kezdődött el a Tündérkert Művészeti Fesztivál szerdán.

Dunaszerdahely. Mozgásszínházi előadással, valamint görög, szláv és afrikai folklórt ötvöző jazz-koncerttel kezdődött el a Tündérkert Művészeti Fesztivál szerdán. Mintegy százötvenen nézték végig a besztercebányai Štúdio tanca mozgásszínház táncban kifejezett vallomását a születésről, férfiak és nők harcias és szexuális viszonyáról. A Bennem eredő új fák, amely a közelmúltban a gútai Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztiválon a legjobb koreográfia díját nyerte el, színvonalas kezdést biztosított a negyedszer megrendezett Tündérkertnek. Az igazi csodabogarakból álló lengyel duett koncertjére még többen voltak kíváncsiak. Jorgos Skolias, a félkezű énekes valóban tíz ember helyett énekelt, társa, Bronislaw Duzy pozanjával egész zenekart helyettesített. Érdekes, egyben szórakoztató volt hallani és megtapasztalni a görög és szláv kultúra keveredését, és az afrikai hangszereket idéző hangokat. A multimediális koncertet lehetetlen besorolni konkrét zenei irányzatba, zenéjükben blues-hangulatok, balladák és soulos vokál keveredett.

Vida Gergely Rokokó karaoke című kötetének bemutatójával folytatódott a fesztivál tegnap. Közreműködött a dunaszerdahelyi hip-hop zenekar, a Jönvukk. Szent Iván éjjelét, és az év azon napját, mikor leghosszabb a nappal, a szabadidőparkban tűzugrással ünnepelték a fesztiválozók. A hatalmas tűzrakásnál neves művészek segítségével idézték fel a régi csallóközi hagyományt.

Ma 19 órától Czajlik József egyik rendezését láthatjuk a művelődési központban. A budapesti Stúdió K társulata Slawomir Mrozek Három éj című darabját adja elő, szombaton pedig a Jókai Színház társulata lép színpadra Jon Fosse Őszi álmával. Az első nap kínálatából ítélve felejthetetlen élményekben lesz részük azoknak, akik ellátogatnak a VMK, a Na’Conxypan és a Városunkért Polgári Társulás szervezte Tündérkert Művészeti fesztivál programjaira. (jom)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?