Elindult a kultura.hu

Budapest. Tíz internet-szolgáltatóval együttműködve múlt csütörtökön elindította a www. kultura.hu címen elérhető internetes oldalt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. „Modern, ugyanakkor tartalmas kulturális portál született” – mondta a website-ot bemutató sajtótájékoztatón Hiller István miniszter.

Budapest. Tíz internet-szolgáltatóval együttműködve múlt csütörtökön elindította a www. kultura.hu címen elérhető internetes oldalt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. „Modern, ugyanakkor tartalmas kulturális portál született” – mondta a website-ot bemutató sajtótájékoztatón Hiller István miniszter. Az oldal adatbázisában hírek, cikkek, interjúk mellett 11 ezer műemlék, 50 kortárs képzőművész 400 alkotása, 2500 elektronikus könyv, 40 ezer film, 5 ezer magyar festmény, 3 ezer népművészeti tárgy, valamint az európai múzeumok 12 ezer műtárgya „érhető” el. A színházi ki kicsodában 3500 művész, egy másik helyen 600 muzsikus adatai tekinthetők meg, de ugyanitt található meg a nyolcezer darabos koncert-adattár is – mondta a miniszter. Közlése szerint céljuk volt, hogy „egy átfogó és olcsó kulturális portálon” az érdeklődők egyszerre kereshessenek az állami intézmények és a partnerek – a port.hu, a fidelio.hu, az est.hu, a museum.hu, az artnet.hu, a terasz.hu, a theater.hu, az egyszervolt.hu, a mult-kor.hu és a mek. oszk.hu – adatbázisaiban.

„Biztos, hogy sok-sok minden még nincs, ami ezen a nyitóoldalon még elfér” – tette hozzá Hiller István javaslattételre biztatva, egyúttal megjegyezve, „mi, mint a website-unk is, nyitottak vagyunk”. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?