Elfuserált U2-album

ÖSSZEFOGLALÓMár most kijelenthető, hogy a U2 zenekar 13. stúdiólemeze, a Songs of Innocence 2014 legnagyobb zenei baklövése. Az albumot az Apple ingyen feltöltötte minden iTunesszal rendelkező felhasználó könyvtárába.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már most kijelenthető, hogy a U2 zenekar 13. stúdiólemeze, a Songs of Innocence 2014 legnagyobb zenei baklövése. Az albumot az Apple ingyen feltöltötte minden iTunesszal rendelkező felhasználó könyvtárába. A közönséget megosztó lépést követően külön alkalmazást kellett létrehozni, hogy a felhasználók megszabadulhassanak az addig letörölhetetlen ajándéktól.

A nagylemezt az utolsó adatok szerint huszonhat millióan raktározták el, és nyolcvanegy millióan legalább belehallgattak. Az adat nem túl hízelgő, hiszen az iTunes közel félmilliárd felhasználóhoz juttatta el.

Az elvileg szép eladási számok ellenére borítékolható, hogy az október 13-án fizikai formátumban is megjelent Songs of Innocence a U2 pályafutásának legsikertelenebb albuma lesz. A nagylemez-eladási listákra csak a fizikai kiadást követően kerülhetett fel, mivel az emberek a digitális változatot a beleegyezésük nélkül kapták meg, s nem fizettek érte. Az album a brit eladási rangsor hatodik helyén kezdett, onnan a 13. pozícióba csúszott vissza. Az USA-ban 28 ezer példányt értékesítettek belőle a megjelenés hetében, a lista kilencedik helyét szerezte meg. Összehasonlításképp: az ír együttes előző stúdiólemezéből, a 2009-es, a rajongók és a szakma által is fanyalgással fogadott No Line on the Horizon címűből 484 ezer példány fogyott el az első héten az amerikai piacon. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?