„Eladó” dzsessz és blues

Pozsony/Kassa. Pénteken a fővárosban, szombaton pedig Kassán lép fel Little G Weevil, az USA-ban élő ismert magyar bluesgitáros.A Jazz For Sale fesztiválnak komoly múltja van Kassán, 25. alkalommal rendezik meg november folyamán, három egymást követő szombaton.

Pozsony/Kassa. Pénteken a fővárosban, szombaton pedig Kassán lép fel Little G Weevil, az USA-ban élő ismert magyar bluesgitáros.

A Jazz For Sale fesztiválnak komoly múltja van Kassán, 25. alkalommal rendezik meg november folyamán, három egymást követő szombaton. Egy időben a Thália Színház, ma pedig már a Történelmi Városháza ad otthont a rendezvénynek, amelyet a szakma a Pozsonyi Dzsessznapokkal egyenrangúnak tart, és amely beágyazódott a Visegrádi Napok eseménysorozatába. Ebből kitalálható, hogy hazai, cseh, magyar és lengyel előadókat hívnak meg a szervezők, akik idén gondoltak egy nagyot, és Pozsonyban is felléptetik a vendégeiket, egy nappal a kassai koncertek előtt.

E héten pénteken a Hviezdoslav Városi Színházban már a második ilyen est zajlik. Ezen lép fel az egész fesztivál talán legismertebb zenésze, a magyarként az USA-ban karriert építő bluesgitáros, Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor, akit a nagyközönség a tavalyi magyarországi X Faktor egyik mentoraként ismert meg. A világ 2013-ban figyelt fel rá, amikor Memphisben megnyerte a műfaj legfontosabb versenyének számító International Blues Challenge-et, azaz ő lett az USA legjobb bluesgitárosa. Pozsonyba, valamint Kassára Adamecz József dobos és Pengő Csaba basszusgitáros kíséri el.

Little G Weevil jó társaságba kerül, hiszen a fesztiválnap további fellépői között ott van a legendás lengyel dzsesszénekesnő, Anna Maria Jopek, valamint egy népes hazai jazz-funk formáció, a Cha-Bud, amely idén megnyerte a Pozsonyi Dzsessznapok tehetségkutatóját, azaz jövő októberben az ő koncertjükkel kezdődik ez a rendezvény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?