Dunaszerdahelyen mutatkozik be a muuuvi

Dunmaszerdahely |

<p>Selyem András, a romániai muuuvvi fesztivál egyik alapítója lesz a ma esti NFG-beli rendezvény házigazdája.</p>

A muuuvi fesztivál köré épülő est első blokkjában 20 órától egy páratlan audiovizuális „Cinemix“ bábelőadást láthatnak felnőtteknek, zenével, fényjátékkal, melyet Selyem András etnográfus speciálisan erre az alkalomra készített. Utána a muuuvi elnevezésű animációs és rövidfilmfesztivál archívumából összeállított válogatást nézhetik meg az érdeklődők. A muuuvit az erdélyi származású András egy barátjával eddig öt alkalommal szervezte meg Gyergyószárhegyen, a Lázár kastélyban. A fesztiválra évente nagyjából hetven filmet neveznek be a legkülönbözőbb országokból. A fesztivál egyik célja, hogy a kevésbé ismert, fiatal alkotóknak bemutatkozási teret biztosítson, illetve pótolja valamelyest a mozihiányt Székelyföldön. Archívumuk jelenleg több száz filmből áll, ebből láthatnak egy másfél órányit az NFG-be látogatók ma este.
23 órától András DJ El Csángó Tangóvá vedlik át, a lemezjátszók mögé áll, és három órán keresztül el sem jön onnan. Stílusok terén hiphop, dubstep, house, nu jazz és funky ritmusok várhatók. (mv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?