Díjeső a fesztiválon

Szepsi/Buzita. A jószívű zsűrinek köszönhetően szinte senki sem távozott díj nélkül a falusi színjátszó-csoportok IV. országos fesztiváljáról. A fődíjat a nánai színjátszók vihették haza Képzelt beteg című előadásukért, melynek rendezője, Juhász Mária a legjobb rendezés díját is megkapta.

Szepsi/Buzita. A jószívű zsűrinek köszönhetően szinte senki sem távozott díj nélkül a falusi színjátszó-csoportok IV. országos fesztiváljáról. A fődíjat a nánai színjátszók vihették haza Képzelt beteg című előadásukért, melynek rendezője, Juhász Mária a legjobb rendezés díját is megkapta. Matuska Tamás lett a fesztivál legígéretesebb fiatal tehetsége, a legjobb epizód-szereplő díját Khéli Bálintnak ítélték. Nívódíjat kapott a tornagörgői Csillagvirág Színjátszó Kör, a legjobb férfi- és női színész is innen került ki: Sallai Gábor és Németh Klára személyében, aki a legjobb komika díját is megkapta. Ez a csoport vihette haza a legjobb képzőművészeti megvalósításáért járó különdíjat is. Az áji Árvalányhaj vegyes kórus a népi hagyományok színpadra állításáért kapott különdíjat, a szesztai Kisveréb Színpad pedig a legjobb darabválasztásért, Gárdonyi Géza: Falusi verebek című vígjátékának „leporolásáért” részesült elismerésben. Szepsi, illetve Buzita polgármesterei az ebedi, illetve a szőgyéni színjátszóknak adtak díjat. Különdíjjal jutalmazták a királyhelmeci Bodrogközi Színjátszó Csoport tevé-kenységét, a vezekényi Görbe Tükör Színjátszó Kör az eredeti paródia-műfaj ápolásáért vihetett haza díjat. A nagykürtösi Palóc Varietas az előadásban nyújtott teljesítményért kapott különdíjat. A Pódium Társaság színjátszótáborába az örösi Tavirózsa Színjátszó Kör tagjai utazhatnak. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?