Délen lassan gyorsul az út Kassáig

Egyelőre senki sem tudja, mikorra fogja összekötni az R2-es gyorsforgalmi út Zólyomot legalább Losonccal. Több mint két év után tegnap csak 10,4 kilométeres szakaszt adtak át Pstruša és Krivány között. Ez a sofőröknek csupán 5–10 perces megtakarítást jelent.Pozsony.

Egyelőre senki sem tudja, mikorra fogja összekötni az R2-es gyorsforgalmi út Zólyomot legalább Losonccal. Több mint két év után tegnap csak 10,4 kilométeres szakaszt adtak át Pstruša és Krivány között. Ez a sofőröknek csupán 5–10 perces megtakarítást jelent.

Pozsony. Ján Počiatek közlekedésügyi miniszter elégedett, a tegnapi ünnepélyes átadáson elmondta, hogy ez az útszakasz az egyetlen olyan négysávos út az országban, amelyre egy megbízatási időszakban sikerült megszerezni az építési engedélyt, s amelynek építését nemcsak megkezdték, hanem a parlamenti választások előtt be is fejezték és átadták a forgalomnak. „Ebből a szempontból teljesen specifikus ez az útszakasz, ráadásul a tervekhez képest hat héttel korábban sikerült befejezni a munkát” – mondta a miniszter.

Az útszakasz másik specifikuma, hogy a megépítéséért felelős konzorciumba tartozó két cég, a Váhostav és a Doprastav nem fizette ki minden alvállalkozóját. Annak ellenére sem, hogy az állam kifizette a projekt teljes árát, közel 180 millió eurót. Az ünnepélyes átadást így tüntetők próbálták megzavarni.

A miniszterre céloztak a tojással, ám csak annak a férfinak a kabátját találták el, aki megnyerte a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) versenyét, s Počiatekkel együtt vághatta át a vörös szalagot. „Mit lehet tenni, ez van” – kommentálta a történteket a férfi. A tárcavezető sem akarta érdemben kommentálni a történteket, mondván: az egész tiltakozást az ellenzéki OĽaNO szervezte, melynek képviselője, Jozef Viskupič is a tüntetők között volt.

Becslések szerint a Pstruša–Krivány szakasz megnyitásának köszönhetően 80–90 százalékkal kevesebb gépjármű halad majd át Detván és Kriványon. A rendkívül túlterhelt és balesetveszélyes 1/50-es gyorsforgalmi úton Zólyom és Losonc között naponta több mint 15 ezer autó közlekedik. A 10,4 kilométer minimum 5, maximum pedig 10 perces megtakarítást jelent az Zólyomból Losonc felé és fordítva közlekedő sofőröknek. További perceket nyernek majd, ha jövőre befejezik az R2-es Zólyom külvárosánál kezdődő és Pstrušáig tartó közel 8 km-es szakaszát. A gond viszont az, hogy nem épül a Kriványtól Losoncig vezető gyorsforgalmi út, és Zólyom körgyűrűje sem, amely összekötné az R2-es ezen szakaszát az R1-es gyorsforgalmival, valamint az ország autópálya-hálózatával. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?