Dalí és Gala szerelme filmen

Madrid. Simon West, a Tomb Raider rendezője filmet készít Salvador Dalí életéről és nagy szerelméről, Galáról. A for?gatás októberben kezdődik. A film a hosszú életű katalán festőzseni egész történetét felöleli.

Madrid. Simon West, a Tomb Raider rendezője filmet készít Salvador Dalí életéről és nagy szerelméről, Galáról. A for?gatás októberben kezdődik. A film a hosszú életű katalán festőzseni egész történetét felöleli. A főszereplő személyét még nem döntötték el, de Antonio Banderas az első számú jelölt, és ha elvállalja a szerepet, ő választhatja ki Gala alakítóját. A film felnőtteknek szóló fantázia lesz, erőszak és sötétség nélkül. Egyes jelenetek számítógéppel készülnek, hogy három dimenzióban jelenítsék meg a művész képeit.

„Az emberek nem egy buta dokumentumfilmet akarnak látni Dalíról, de nem elégíti ki őket az olyan infantilis mozi sem, mint a Shrek. Ez olyan film lesz, amilyet maga Dalí is csinált volna. Lesznek benne szürrealista felhangok, például egy olyan zenés jelenet, amely egy képen belül játszódik, és a festményben egykori barátja, Luis Bunuel énekel. Dalí humora csodálatos volt, nem tartozott a tipikus, gyötrődő művészek közé. Azt akarom, hogy a film olyan szórakoztató legyen, mintha az ő mulatságainak egyike lenne” – jelentette ki a rendező, aki elmondta, hogy egy fiatal forgatókönyvíró jelentkezett nála „a hóna alatt Dalíval”, és ő, miután anyja révén ismerte a festőt, és nagyra becsülte, elolvasta a művet. A forgatókönyv ragaszkodik a valósághoz, kivéve néhány olyan lírai részt, mint a Gala és Dalí közti beszélgetések.

Salvador Dalítól egyáltalán nem volt idegen a film. Társ-forgatókönyvírója volt Bunuel első két filmjének, az Andalúziai kutyának és az Aranykornak, az előbbiben szerepelt is, papként jelent meg. Később dolgozott Walt Disneyvel és Alfred Hitchcockkal, sőt szerepelt Andy Warhol egyik kísérleti filmjében is. Számos dokumentumfilm készült róla, amelyek többségében a maga kissé ripacskodó stílusában csinált tárlatvezetést műveiről. 1976-ban ő maga is rendezésbe fogott: Impressziók Felső-Mongóliából cím?mel alkotott egy szürrealista mozit. 1991-ben a katalán Antoni Ribas vitte filmre Dalí 1939 és 1943 közötti éveit, a művészt Lorenzo Quinn, Anthony Quinn fia személyesítette meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?