Sikert aratott a Pressburg premierje

dd

Komoly érdeklődés mutatkozott a Pressburg című tévésorozat első része iránt. A Szlovák Televízió 2-es csatornájának hétvégi műsorai közül ez lett a harmadik legnézettebb műsorszám.

A Top 3-ba való bekerülés azt eredményezte, hogy szeptember 13-tól, vagyis e hét péntekétől a csatorna főműsoridőben sugározza az első szlovákiai magyar sorozatként hirdetett Pressburgot, amelyben a szereplők két, sőt időnként három nyelven beszélnek, és amelyet a komáromi származású Molnár Csaba rendezett. Ezentúl 20:35-től lesz látható az STV2-n, azaz a második részt már egy órával hamarabb kezdik sugározni, mint a múlt pénteki első epizódot. 

A sorozat, amely sok humorral, és még több komolysággal mutatja be egy szlovákiai magyar vidéki fiú és egy pozsonyi szlovák lány egymásra találását, a köztük lévő kulturális különbségek áthidalását, valamint ezzel párhuzamosan egy magyar nyelvi jogi aktivista csoport, a Felvidéki Betyárok tevékenységét, hatéves munka eredménye. Ennyi idő kellett az ötlettől a megvalósulásig a vegyes, azaz szlovák-magyar stábnak, amelyen belül szintén két nyelven folyt a kommunikáció. Az egyes részek időtartama 23-25 perc, lapunk a produkció büszke médiapartnere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?