Cseh játékfilm készül Emil Zátopekről

Prága. Játékfilm készül Emil Zátopekről (1922–2000), a legendás távfutóról, aki az 1952-es helsinki olimpián három aranyérmet szerzett Csehszlovákiának.

Prága. Játékfilm készül Emil Zátopekről (1922–2000), a legendás távfutóról, aki az 1952-es helsinki olimpián három aranyérmet szerzett Csehszlovákiának. A film költségvetése mintegy 92 millió korona, ami a mai cseh viszonyok között igen magasnak számít – közölte David Ondříček, a film rendezője, hozzátéve, hogy nemzetközi mérce szerint a film így is nagyon olcsó lesz. A forgatás jövő áprilisban kezdődik, és azért tart a szokásosnál hosszabb ideig, mert a filmeseknek meg kell várniuk a helsinki olimpiai stadion rekonstrukciójának befejezését, hogy a lehető legautentikusabban eleveníthessék fel az olimpia hangulatát.

A rendező korhű alkotást akar készíteni, ezért az összes szereplő korabeli ruházatban fog szerepelni, és a helyszínek is lehetőség szerint eredetiek lesznek. „Nem volt könnyű a korabeli sportfelszerelések beszerzése, és az akkori helyszíneket is át kell alakítani, mert ma már másképpen néznek ki, mint régen” – jegyezte meg Ondříček.

Emil Zátopeket Václav Neužil, feleségét pedig Martha Issová fogja alakítani. David Ondříček a legendás cseh távfutó élete és sportkarrierje jó ismerőjének számít. Néhány éve dokumentumfilmet készített Zátopekről, amelyhez sok levéltári anyagot és archív filmanyagot áttanulmányozott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?