CSALÁDI KÖRBEN AZ ORVOSSAL

Súlyos gyógyszerfüggőség
Stressz jeligére: „Már több mint négy éve járom az orvosokat. Az EKG kimutatta, hogy volt a szív hátsó felén infarktusom, az echoKG nem mutatta ki, pedig igen fáradtnak érzem magam. Erős szívdobogással és magas vérnyomással kezelnek.

Súlyos gyógyszerfüggőség

Stressz jeligére: „Már több mint négy éve járom az orvosokat. Az EKG kimutatta, hogy volt a szív hátsó felén infarktusom, az echoKG nem mutatta ki, pedig igen fáradtnak érzem magam. Erős szívdobogással és magas vérnyomással kezelnek. Alváshoz a Rohypnolt szedem, már 2-3 tablettától is csak 3-4 órát alszom. Nem tudok a munkámra összpontosítani, fáradtnak érzem magam, egyszerű dolgokban is nagy nehezen tudok dönteni.”

Az EKG alapján nem mindig lehet a már lezajlott szívinfarktust egyértelműen megállapítani. Ha az echoKG jó volt, akkor már van is egy jó hírem – ha volt is infarktusa, nem okozott komoly szívizom-károsodást. A gyógyszerek megválogatása megfelelőnek tűnik, bár különböző betegek eltérően reagálnak egy-egy kombinált kezelésre. Egyetértek Önnel, hogy jelenleg a komolyabb gondot a Rohypnol okozza. Illetve a súlyos gyógyszerfüggőség. Eddigi próbálkozásait értékelem, de nem hiszem, hogy szakorvosi segítség nélkül eredményes lesz. A gondjai depresszióként kezdődtek, antidepresszáns kezelés helyett viszont az álmatlanságát kezelték, így szokott rá a Rohypnolra. Valószínű, hogy ambuláns kezelés is elég lesz, de ha halogatja a pszichiáter felkeresését, akkor biztos, hogy problémái lesznek a munkahelyén is.Allergiás duzzanatok

Egy ismétlődő, jelige nélküli levélre: „Az orrom gyakran bedagad, a csalánteától viszont a duzzanat lelohad. Utána újra bedagad… Ilyen esetben mit lehet tenni?” Továbbá még a levélből: „…a parlagfű súlyos betegséget okoz. Milyen távolságról hat az emberre, és hogy kell ellene védekezni?”

Szerintem az orr duzzanata nem feltétlenül függ össze a csalántea fogyasztásával (hacsak nem a csalánra allergiás). A szövegösszefüggés alapján sejteni lehet, hogy allergiás jelenségről van szó. Lehet, hogy épp a parlagfűre, vagy egyéb növényi anyagokra allergiás. A parlagfű pora a szél által messzire eljut, hatékonyan csak az említett növény irtásával lehet védekezni ellene, ez viszont körülményes. A betegség tünetei lehetnek: kötőhártya-gyulladás, könnyezés, viszketés, nátha, orrduzzanat, köhögés. Ma már aránylag hatásosak az allergiát csökkentő gyógyszerek, az Ön számára megfelelőt bármelyik szemész vagy fül-orr-gégész előírja.Fertőzés sokféle tünettel

EBV jeligére: „Kb. három hónapja járunk fiunkkal orvoshoz, műtve is volt, és most ott tartunk, hogy egyszerűen nem tudjuk, mi baja van. Ahány orvosnál voltunk, mind mást mondott. A lehető legrosszabbtól a fertőzésig már minden eredményünk volt.”

Az EBV az Ebstein–Barr vírust jelenti, ez pedig a mononukleózis nevű betegség okozója. A fertőzés sokféle tünettel jelentkezhet, valakinél csak enyhe megfázás tüneteivel, és magától elmúlik. Sokszor torokgyulladással, a nyaki nyirokcsomók duzzanatával, magas lázzal. Néha pedig máj- és lépduzzanattal, májkárosodásra utaló leletekkel. Jelentősen megemelkedik a fehérvérsejtek száma, ráadásul egészen más alakúak, mint normálisan. Legtöbb esetben különösebb kezelés nélkül magától is elmúlik. Néha azonban előfordul, hogy súlyosabb betegségek bizonyos tüneteit utánozza, és ez nagy riadalmat, kétségbeesést okoz. A fiuk esetében helyesen végezték el a szükséges vizsgálatokat. A kezdeti riasztó jeleket tüzetesebben elemezve a leletek alapján sikerült tisztázni, hogy mi is a panaszok közös eredete. Nem kell semmi rosszra gondolniuk, de mindenképpen több hónapos lefolyásra és lassúbb gyógyulásra számítsanak. A kezelés szempontjából fontos, hogy semmi megerőltetőt ne végezzen, átmenetileg a rendszeres sportolásról is le kell mondania, és jó lenne, ha kb. fél évre felmentést kapna testnevelésből. A panaszok megszűntével fokozatosan visszatérhet a megszokott elfoglaltságaihoz és tevékenységeihez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?