Családi kirándulásra ajánljuk

Ausztria déli részén nemcsak a kellemesen meleg az éghajlat, hanem az ott élők vendégszeretete is hozzájárul a nyaralás sikeréhez. A vendégszerető karintiaiaknál mindenki úgy érezheti magát, mint igazi barátoknál.

Ausztria déli részén nemcsak a kellemesen meleg az éghajlat, hanem az ott élők vendégszeretete is hozzájárul a nyaralás sikeréhez. A vendégszerető karintiaiaknál mindenki úgy érezheti magát, mint igazi barátoknál. Ez magától értetődő azért is, mert a családbarát vállalkozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kicsik és a nagyok jól érezzék magukat. – Akár parasztudvaron, akár négycsillagos szállodában tölti vakációját a nyaraló, ajánlatok sorából választhatja ki a neki leginkább megfelelő rendezvényt. A legmagasabb szintű családbarát szolgáltatásokat „karintiai medvebocs” díjjal jutalmazzuk, a minősített helyek a medvematricákról ismerhetők fel. Liesel-Maltatalban alapították Európa első gyermek- és bébiszállóját, egyedülállók a gyermekfarmok, amelyek a legkisebbek igényeit tartják szem előtt – tájékoztatott Martina Skrube a Karintiai Idegenforgalmi Iroda dolgozója. A kicsiket már hat napos kortól rá lehet bízni a szakképzett gondozónőkre, a nagyobbak a Mesék mérföldútján találkozhatnak Hófehérkével, Holle anyóval, vagy Csizmás kandúrral.

A legmagasabb hegyek, a Grossglockner, a Karawanken és a Tauern közé ágyazva fekszik Karintia. Lakosainak száma 550 ezer, fővárosa Klagenfurt. – Bátran állítom – folytatja – a hozzánk látogatónak évente 2000 napsütéses órát garantálunk. Karintiát 1270 tava miatt, ebből 200 fürdőtó ivóvíz-minőségű, az „ezer tó vidékének” is nevezik, de 8 ezer kilométernyi kristálytiszta, csónakkal bejárható folyószakasza is van. A délvidék „fürdőkádjaiban” a víz akár 28 fokra is felmelegszik, a kiváló feltételeket nemcsak az úszók élvezik, hanem a vitorlázók, a szörfözők, a vízisíelők, sőt a búvárok is. A korlátlan sportolási lehetőségek között meg kell említeni az ideális kerékpár-utakat, a teniszezés szerelmesei több mint ezer pályán üthetik a labdát, a golfozók 130 kilométeres körzetben 9 pályát találnak. A lovassportot kedvelők szerint – ezer kilométeres lovaglóút áll rendelkezésükre – az igazi boldogság lóháton terem. – Ki ne hagyjam a gasztronómiai élvezeteket – sorolta Martina Skrube – ugyanis vendéglőinkben minőségi étel készül mindabból, amit a gazdák megtermelnek a farmokon. A Kärtner Nudel hagyományos nemzeti eledelnek számít. Az öklömnyi tésztabatyut a legkülönfélébb ínyencségekkel töltik meg. Ha túróval, akkor Kasnudel-nek hívják, de lehet benne hús, spenót, aszalt körte vagy más finom gyümölcs.

A turisták pénztárcáját kímélendő május 13-tól október 20-ig kiváltható a Kärnten Card, melynek segítségével, bérlet formájában hajóval vagy függővasúttal, vasúttal vagy fogaskerekűvel, több mit 100 kirándulási célhoz juthat el a turista. A legfeljebb 3 hétre érvényes kártyáért (egyes zenei rendezvény belépőjegyéül is szolgál) a felnőtt 32 eurót fizet, a 6–15 éveseké 13 euróba kerül, a hat év alattiak, valamint a harmadik gyermektől kezdve ingyen jutnak hozzá. Beszerezhető a Karintiai Idegenforgalmi Szövetség (Kärnten Tourismus) irodáiban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?