Csak összejön a Putyin-Elton John találkozó

Vlagyimir Putyin orosz elnök ezúttal már tényleg felhívta telefonon Elton Johnt, és találkozót beszélt meg vele.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ezúttal már tényleg felhívta telefonon Elton Johnt, és találkozót beszélt meg vele. Időpontot még nem egyeztettek, hiszen mindketten rendkívül elfoglaltak, de fellélegez-hetünk, hiszen az első lépés már megtörtént.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte a világgal a hírt, hogy Putyin maga tárcsázta fel a szórakoztató zene internacionális szupersztárját. Elmondta Elton Johnnak, hallott róla, hogy két orosz komikus nemrég alaposan átverte szegény énekest. Arra kérte, ne legyen megbántódva emiatt, majd közölte, hogy kész találkozni vele és megvitatni bármilyen kérdést, amely a brit zenészt érdekli.

A vállaltan homoszexuális Elton John szeptember közepén a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, nevetségesnek tartja Putyin kijelentéseit a melegekről. Szerinte aki Oroszország elnöke, annak nem kéne olyan hülyeségeket beszélnie, hogy a melegek hirdetni igyekeznek életformájukat a gyerekek körében. Ezután jegyezte meg, hogy szívesen elbeszélgetne Oroszország első emberével. A két orosz komikus kapva kapott az alkalmon, felhívták Elton John menedzsmentjét és bejelentkeztek Putyin titkáraként, illetve Putyinként. Vlagyimir Krasznov és Alekszej Sztoljarov gyakran vesz célba hírességeket és politikusokat pimasz tréfákkal. Ez a vicc is remekül sikerült, egy tolmács segítségével tizenegy percig beszélgettek Elton Johnnal. Az „orosz elnök” egy moszkvai melegfelvonulásra invitálta meg az énekest, amely után személyesen is találkozhatnak. Elton John természetesen elfogadta a meghívást, majd gyorsan eldicsekedett Istagram-oldalán a nem mindennapi telefonbeszélgetéssel. Másnap már rajta röhögött a fél világ. A Kreml ugyanis azonnal cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin valaha beszélt volna a brit popsztárral. A közlemény azonban sokak figyelmét felkeltette, mert az állt benne, hogy az orosz elnök nem zárja ki a találkozó lehetőségét, hiszen mindig is nyitott volt az emberi jogokkal kapcsolatos kérdések megvitatására. A mondat második felének igazságtartalma ugyan megkérdő-jelezhető, de ne akadjunk fenn minden apróságon.

Az orosz elnök 2013-ban írta alá a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok kiskorúak körében való propagálását” tiltó törvényt, amely ellen több nemzetközi szervezet is tiltakozott. Elton John már akkor bírálta a törvényt, mire válaszul egy orosz szülőket tömörítő egyesület be akarta tiltatni közelgő oroszországi koncertjeit. A popsztár erre úgy reagált, hogy semmiképp sem hagyhatja magára az oroszországi melegeket, muszáj személyes jelenlétével is támogatnia őket. A személyes támogatás meg is történt, szerencsére botránymentesen. Akkor azonban Elton John még nem akart beszélgetni az orosz elnökkel.

Kíváncsian várjuk, mikorra sikerül időpontot egyeztetniük. Egy biztos: ha a komikusok nem tréfálták volna meg a popsztárt, Putyin tanácsadóinak eszükbe sem jutott volna ez a gáláns gesztus. Így azonban Oroszország első embere is sokat nyerhet az ügyön. A világ demokratikusabb felén ugyanis enyhén szólva nem számít népszerű politikusnak. Szóval mindkettőjük imázsának jót fog tenni ez a találkozó, még akkor is, ha netán nem jutnának egyességre a melegjogokat illetően.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?