Bryan Adams koncertjének kulisszatitkai

Gyakran panaszkodunk, amiért a nagy sztárok sorra elkerülik Szlovákiát. Valahogy ez az ország sosem volt szimpatikus számukra. Pedig az itteni emberek is szeretnék élőben látni kedvenceiket, s ha lehet, még jobban kiéheztek az igényes koncertekre.

Gyakran panaszkodunk, amiért a nagy sztárok sorra elkerülik Szlovákiát. Valahogy ez az ország sosem volt szimpatikus számukra. Pedig az itteni emberek is szeretnék élőben látni kedvenceiket, s ha lehet, még jobban kiéheztek az igényes koncertekre. Hosszú idő után végre ismét van valaki, aki Pozsonyban is fellép, s mindjárt a legnagyobbak közül. Bryan Adams, a rockzene egyik állócsillaga április tizenkilencedikén ad koncertet a szlovák fővárosban.

Egy hete a kanadai sztár karrierjének állomásairól olvashattatok, a mai alkalommal pozsonyi koncertjének kulisszatitkairól kérdezzük a fellépés szervezőjét, az ElóKoncert vezetőjét, Török Adriennt.

Nehéz volt elérni, hogy Bryan Adams most zajló európai koncertkörútjába Pozsonyt is beiktassa?

Másfél éves munkánk eredménye. Irodánk kezdeményezte, hogy Közép-Európában is fellépjen. Hozzánk legközelebb Németországban volt betervezve néhány koncertje, az eredeti tervek szerint a volt szocialista országok kimaradtak volna a turnéból.

Mi mindent kellett bevetni annak érdekében, hogy nálunk is fellépjen?

Meg kellett győzni a menedzsmentet arról, hogy nagy igény mutatkozik a koncertje iránt. Elmondtuk, mennyire fáj az nekünk, hogy mindig csak a környező országokban lépnek fel a sztárok, Szlovákiáról megfeledkeznek. Sikerült meggyőzni az irodát, sőt később további koncertek: budapesti és prágai fellépés került be Bryan naptárába.

A menedzsment ilyenkor kideríti, hány rajongója van a sztárnak nálunk, mennyire kelendőek a lemezei?

Természetesen, a kiadóval szorosan együttműködve, amely Bryan Adams esetében a Universal Music. Feltérképezik a rajongói klubokat is, felveszik velük a kapcsolatot. Alapos és komoly munka áll e mögött.

Bryan Adams kanadai rocksztár. Befolyásolja-e a turnéját és magát a szervezést az iraki háború?

Amikor az Irak elleni háború elkezdődött, Bryan már Európában volt, de a kialakult helyzet mégis rányomja a bélyegét a mi munkánkra. Volt egy támogatónk, egy amerikai illetőségű cég, amely komoly érdeklődést tanúsított a sztár szlovákiai fellépése iránt. Miután szerződést kötöttünk, de a pénz átutalása még nem történt meg, az amerikai kormány a legjelentősebb amerikai cégeknek körlevelet küldött, amelyben felszólítja őket, hogy sehol sem szabad önmagukat láttatni semmilyen reklámhordozókon, így aztán az együttműködés meghiúsult. Ilyenkor újabb támogatók után kell nézni, mivel egy ilyen világsztár felléptetése nem kis összegbe kerül.

Tudjuk jól, hogy a menő sztárok nem mentesek a sztárallűröktől. Bryannek mennyire vannak nagy igényei a fellépéssel kapcsolatban?

Saját műszaki gárdával, és Londonban bérelt technikával érkezik. Azt látjuk, hogy nagyon komoly produkció lesz, hatalmas színpadot kell építtetnünk. Ő maga azonban egy egyszerű ember. Nem iszik alkoholt, nem dohányzik, és körülötte sem dohányozhat senki. Ügyel a biztonságára, a nyugalmára, védi magát a káros hatásoktól. Vigyáz a hangjára, amikor belép az öltözőjébe a légkondicionáló már nem működhet. Két telefonvonalat kér, az egyik gyors internet elérhetőséggel, a lehető leggyorsabban akar rákapcsolódni a világhálóra. Egyébként sokkal igényesebb művészekkel is dolgoztunk. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?