BONTÁS

8 nő
(szín. fel. fr. vígj. 103 p. 2002) R.: F. Ozon. Fsz.: C. Deneuve, I. Huppert, E. Beart, F. Ardant, D. Darrieux, V. Ledoyen.
Egy hulla és 8 nő egy vidéki kúriában. Egy fenegyerek rendező és 8 híres francia színésznő. Egy Ezüst Medve a 8 főszereplőnek.
Aki bújt, aki nem
(szín. fel. am. horrorf. 90 p. 2001) R.

8 nő

(szín. fel. fr. vígj. 103 p. 2002) R.: F. Ozon. Fsz.: C. Deneuve, I. Huppert, E. Beart, F. Ardant, D. Darrieux, V. Ledoyen.

Egy hulla és 8 nő egy vidéki kúriában. Egy fenegyerek rendező és 8 híres francia színésznő. Egy Ezüst Medve a 8 főszereplőnek.

Aki bújt, aki nem

(szín. fel. am. horrorf. 90 p. 2001) R.: V. Salva: Fsz.: G. Philips, J. Long, P. Belcher, E. Brennan.

Tinihorrorral ötvözött road movie ijesztő kísérettel és kísérteties szellemeskedéssel.

Ali G Indahouse

(ang. vígj. 88 p. 2002) R.: M. Mylod. Fsz.: S. Baron Cohen, M. Gambon, Ch. Dance, K. Bright.

Egy fehér külvárosi bunkó története, aki a gettó mélyén élő feka gangszta rappernek képzeli magát. Vizuális poénparádé, az évvége legjobb vígjátéka!

Amélie csodálatos élete

(szín. mb. fr. vígj. 120 p. 2000) R.: J.-P. Jeunet. Fsz.: A. Tautou, M. Kassovitz, Rufus, Y. Moreau, A. de Penguern, U. Cancellier, D. Pinon.

A Montmartre Robin Hoodja melegszívű fruska: kicsiny keze nyomán világkörüli útra indul a kertitörpe, meglakol a zsarnok zöldséges, és lelepleződik a fotóautomaták fantomja. A Delicatessen és a Feltámad a halál kultuszrendezőjének színpompás komédiája. Jeunet Caro nélkül, de így is ő az Ász.

Asterix és Obelix – A Kleopátra-küldetés

(fr. vígj. 107 p. 2002) R.: A. Chabat. Fsz.: C. Clavier, G. Depardieu, M. Bellucci, A. Chabat.

Egyiptom gyönyörű királynője palotát építtet a sivatagban. A képtelen határidejű vállalkozáshoz szükséges plusz Galliából érkezik. Hülyék ezek a rómaiak, hogy nem adják fel...

Atomcsapda

(szín. fel. am.-ang.-ném. filmdr. 138 p. 2002) R.: K. Bigelow. Fsz.: H. Ford, L. Neeson, S. Spruell, P. Stebbings.

1961-ben a K-19 jelű szovjet atom-tengeralattjáró víz alatti Csernobilt adott elő. Hidegháborús izgalmak klausztrofóbiás katonadrámában, ruszki katonának maszkírozott Harrison Forddal.

Bazi nagy görög lagzi

(szín. mb. am. vígj. 96 p. 2002) R.: J. Zwick. Fsz.: N. Vardalos, J. Corbett, M. Constantine, L. Kazan.

Duci, csúnyácska görög lány kivirágzik, és egy jóképű amerikai fiúval egymásba szeretnek. Bombasikerű komédia arról, hogy ki-ki találja meg a párját, a hazáját és egyáltalán a helyét a világban.

Bella Martha

(szín. fel. ném.-ol. vígj. 105 p. 2001) R.: S. Nettelbeck. Fsz.: M. Gedeck, S. Castellitto, M. Foerste, A. Zirner.

Románc az éttermi konyhában, avagy mihez kezd egymással egy olasz tésztamaestro, egy német konyhaművésznő és nyolcéves unokahúga? Szívmelengető vígjáték a rideg és a tüzes természetek találkozásáról.

Beszélj hozzá!

(sp. filmdr. 112 p. 2002) R.: P. Almodóvar. Fsz.: J. Cámara, D. Grandinetti, L. Watling, R. Flores.

A nemek harcának spanyol mestere bizarr szappanoperát kerít egy ápoló, egy újságíró, egy női torreádor és egy sérült táncosnő köré.

Én, a kém

(színes, am. film, 96 perc, 2002) R.: Betty Thomas, Fsz.: Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell

Tipikus amerikai akciófilm, Eddie Murphy humorával spékelve – Budapest utcáiról.

Erasmus, vagy Barátok

(spanyol film, 120 porc, 2002) R.: Cédric Klapisch, Fsz.: Romain Duris, udrey Tatou, Judith Godreche

Xavier – a párizsi diák – apja minisztériumi állást ígér fiának, ha megtanul spanyolul. Az Erasmus program segítségével ez nem teljesíthetetlen feladat, így Barcelonába repül. Albérletet talál – hat lakótárssal, Európa különböző országaiból. És kezdődik a buli.

Esther Kahn

(szín. hb. fr. filmdr. 150 p. 1999) R.: A. Desplechin. Fsz.: S. Phoenix, I. Holm, F. Desplechin, E. Devos, László Szabó.

Bevándorló zsidó család egykedvű leánya a múlt századi Londonban egy előadás hatására rájön, hogy színésznő akar lenni, és egycsapásra tartalommal telik meg az élete. Elcsábítva és elhagyatva a kulisszák mögött. River Phoenix újabb tesója a filmvásznon. Szende Kahn kalandjai.

A Guru

(színes, angol film, 94 perc) R.: Daisy von Scherler Mayer, Fsz.: Heather Graham, Jimi Mistry, Marisa Tomei, Dash Mihok, Emil Marwa, Michael McKean

Egy fiatal indiai srác áll a hagyományos kultúra helyett nagyobb előnyben részesíti a nyugati világ „forradalmát”. Ramu nekivág az újvilágnak és unokatestvére segítségével meghódítja azt. Persze a sikerhez vezető út igen rögös, és mint tudjuk, mindenki legalul kezdi. Ramu számára ez a pornóipart jelenti. Egy furcsa véletlen következtében az indiai srác egy gazdag hölgy, Lexi gurujává lép elő. A szekér innentől fogva beindulni látszik, de akad némi bonyodalom a gyönyörű Sharonna (Heather Graham) személyében, akit Ramu az „akciófilmek” készítése során ismer meg.

A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége

(szín. mb. új-zélandi-am. fantasy 178 p. 2001) R.: P. Jackson. Fsz.: E. Wood, I. McKellen, V. Mortensen, C. Blanchett, L. Tyler, I. Holm.

Az ifjú hobbit új hobbit talál magának... és a kultusz végre hozzánk is begyűrűzik. 4 OSCAR-DĺJ 2002!

A Gyűrűk Ura – A két torony

(szín. mb. am. fantasy 179 p. 2002) R.: P. Jackson. Fsz.: E. Wood, I. McKellen, V. Mortensen, L. Tyler, Ch. Lee.

Frodó és Samu Mordorba mentek, Szarumánt meg lenyomják az entek. Birnami erdő, egri csillagok, szigeti veszedelem. Klasszikusok új ritmusban. Az erdő legyen veletek!

Halj meg máskor!

(ang.-am. akcióf. 132 p. 2002) R.: L. Tamahori. Fsz.: P. Brosnan, H. Berry, T. Stephens, R. Pike.

20. Bond-film, 40. évforduló! Ünnepi akciók Bond-idézetekkel, pörgős képeffektusokkal és Madonna főcímdalával. Észak-koreai börtön, kubai génklinika, izlandi jégpalota, plusz egy forró és egy fagyos nő. Hmm!

Háromszoros visszavágó

(fr. vígj. 90 p. 2002) R.: F. Onteniente. Fsz.: G. Lanvin, S. Le Bihan, L. Deutsch, G. Darmon.

A magyar származású, aranylábú focista a börtön kapujából egyenesen a párizsi tribünöket célozza be. Kispályás szatíra a futballbiznisz sötét ügyeiről és az egyszeri, tisztességes ügynökről.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

(am. fantasy 161 p. 2002) R.: C. Columbus. Fsz.: D. Radcliffe, E. Watson, R. Grint, R. Harris.

A szemüveges varázslódiák és társai visszatérnek a második tanévre. Újabb rémisztő kalandok és újabb trükkinvázió.

Jégkorszak

(am. anim. 81 p. 2002) R.: C. Saldanha, Ch. Wedge.

Egy mammut, egy lajhár, egy kardfogú tigris és egy patkánymókus szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.

Jelek

(szín. fel. amerikai thriller 107 p. 2002) R.: M. N. Shyamalan. Fsz.: M. Gibson, J. Phoenix, Ch. Jones, R. Culkin, A. Breslin.

A külvilágtól elzárt atyafi gabonaköröket talál földjén. A jelek egy földönkívüli civilizáció érkezéséről tudósítanak, a világ a pusztulás szélén áll. A Hatodik érzék rendezőjének horror- és sci-fi-elemekben egyaránt bővelkedő új munkája.

Kémkölykök 2. – Az elveszett álmok szigete

(szín. mb. am. akcióf. 99 p. 2002) R.: R. Rodriguez. Fsz.: A. Vega, D. Sabara, A. Banderas, C. Gugino, S. Buscemi.

A kémsrácok visszatérnek, hogy most egy vulkáni szigeten trónoló, őrült tudóstól és fura teremtményeitől mentsék meg a világot. Újabb vicces ötletparádé a Desperado alkotójától.

A kincses bolygó

(am. rajzf. 95 p. 2002) R.: J. Musker, R. Clements.

R.L. Stevenson A kincses sziget című regénye cselekményének a világűrbe helyezett rajzfilm-verziója a hagyományos Disney-stílus jellegzetességeivel.

A kísérlet

(színes feliratozott német thriller 114 p. 2000) R.: O. Hirschbiegel. Fsz.: M. Bleibtreu, C. Berkel, J. von Dohnányi, T. Dierkes.

Tudományos kísérlet az egyetem alagsorában: húsz összezárt ember, foglyok és fogvatartók.

Az állat az emberben kiszabadul. 2001 legnagyobb német filmsikere.

Különvélemény

(szín. fel. am. sci-fi 145 p. 2002) R.: S. Spielberg. Fsz.: T. Cruise, C. Farrell, S. Morton, M. von Sydow.

Philip K. Dick novellájának adaptációja a kifürkészhető jövőről, a megelőzhető bűnről, a titokzatos látnokokról és a saját végzetével szembeszegülő zsaruról.

Lilo és Stich – a csillagkutya

(am. anim. 85 p. 2002) R.: D. DeBlois, Ch. Sanders.

Lajka távoli rokona nem az űrbe készül, hanem onnan jött. De azért hazatelefonálna. Vagy legalább énekel – Elvis-nótákat...

Megszólít az éjszaka

(am. thriller 119 p. 2002) R.: M. Pelington. Fsz.: R. Gere, L. Linney, W. Patton, A. Bates.

Különös, természetfeletti jelenségek tartanak lázban egy amerikai kisvárost. Az X-aktákhoz méltó történet megtörtént eseményeken alapul.

Milliókért a pokolba

(szín. fel. am. thrill. 124 p. 2001) R.: D. Lichtenstein. Fsz.: K. Russell, K. Costner, C. Cox, Ch. Slater, D. Arquette.

Amikor öt Elvis kirabolja a kaszinót, az csak a kezdet. Kurt Russell nagyon laza, Costner nagyon pszichopata, a helyzet nagyon para. Road-movie sok átejtéssel és még több hullával.

Mindenütt nő

(vígj. 108 p. 2002) R.: A. Tennant. Fsz.: R. Witherspoon, J. Lucas, P. Dempsay, C. Bergen.

A szűzies Melanie nagy bajba kerül, amikor szívszerelme megkéri a kezét, ugyanis az esküvő előtt el kell válnia férjétől – akinek létezéséről vőlegényének fogalma sincs. Romantikus vígjáték az Oltári nő és az Álljon meg a nászmenet! stílusában.

Sobri

(magy. kalandf. 95 p. 2002) R.: Novák Emil. Fsz.: Szarvas Attila, Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Szakácsi Sándor.

Sobri Jóska, a XIX. század egyik leghíresebb haramiájának legendákkal teli története akciódús előadásban. Fokospárbajok és erdei tűzharcok a Bakonyban.

Stuart Little, kisegér 2.

(gyerekf. 78 p. 2002) R.: R.: Minkoff. Fsz.: G. Davis, H. Laurie, J. Lipnicki.

A kis Stuart immár beilleszkedett: ebben a részben aprócska társa, a kismadár nyomába ered. Állati elmék, elmés állatok, látványos üldözés a Central-parkban – kedves nyári gyerekfilm.

A szállító

(fr.-am. krimi 94 p. 2002) R.: C. Yuen. Fsz.: J. Statham, Q. Shu, M. Schulze, F. Berléand.

Kriminek induló, akciómoziba torkolló film az alvilágnak dolgozó magánzóról, aki a véletlenek szerencsétlen egybeesése folytán megbízói első számú célpontjává válik. Luc Besson legfrissebb produkciója.

Szeretni bolondulásig

(fr. thrill. 92 p. 2002) R.: L. Colombani. Fsz.: A. Tautou, S. Le Bihan, I. Carré, C. Sibony.

Audrey Tautou (Amélie csodálatos élete) angyali mosolya mögött ezúttal ijesztő hajlamok rejtőznek. Virtuóz elbeszélői technikával előadott rémmese a szerelem sötét ösvényeiről.

Szétcsúszva

(ang.-am. thrill. 103 p. 2000) R.: A. Jovy. Fsz.: M. Rhys, S. Guillory, T. Curry, F. Msterson, J. Donovan.

A vidéki srác Londonban: bátyja halála után nyomoz, fejest ugik a partiéletbe, öltönyét trendi cuccokra cseréli, és még szerelmes is lesz. Erős miliő, erősködő trükkök, erőltetett tanulságok

Szex és Lucia

(szín. feliratozott sp.–francia filmdr. 128 p. 2001) R.: J. Medem. Fsz.: P. Vega, T. Ulloa, N. Nimri, D. Freire.

Lucia elveszített szerelmére emlékezik egy mediterrán szigeten. Szenvedély és tragédia spanyol módra.

Szörnyek keringője

(szín. fel. am. filmdr. 111 p. 2001) R.: M. Forster. Fsz.: B. B. Thornton, H. Berry, P. Boyle, H. Ledger.

Egy rasszista exbörtönőr és egy kivégzett színes bőrű özvegyének viharos szerelme. Sorsok, megviselt érzelmek, hatalmas alakítások.

Télapu 2.

(am. vígj. 105 p. 2002) R.: M. Lembeck. Fsz.: T. Allen, J. Reinhold, W. Crewson, E. Mitchell.

Télapunak feleséget kell szereznie záros határidőn belül, különben kirúgják az állásából. A nagy sikerű vígjáték folytatása.

A tökös, a török, az őr meg a nő

(szín. fel. fr.-ang. krimi 107 p. 2002) R.: A. Berberian, F. Forestier. Fsz.: G. Lanvin, B. Poelvoorde.

Marcona maffiózó és ügyetlen börtönőr Afrikában. Nyomukban a fél világ, előttük öt találat és még több mila...

Ütközéspont

(am. thrill. 99 p. 2002) R.: R. Michell. Fsz.: B. Affleck, S. L. Jackson, T. Collette, S. Pollack.

Egy reggeli koccanás részvevői estére módszeresen kikészítik egymást. Erkölcsi tanmese thriller formában.

Vándormadarak

(fr. fel. természetf. 95 p. 2001) R.: J. Perrin.

Szabadok, mint a madár, mégis egész életükben hajtja őket valami. Bravúros légifelvételek a világ 200 tájáról.

Vidocq

(fr. akcióf. 100 p. 2001) R.: Pitof. Fsz.: G. Depardieu, G. Canet, I. Sastre, A. Dussollier, M. Maaskri.

Az Alkimista és a tűz: Vidocq, a volt fegyenc, 1830 Párizsának leghíresebb magánnyomozója három férfi rejtélyes halálának ügyében nyomoz, míg végül szembe nem kerül a város tükörarcú rémével, a szűz lányokat gyilkoló Alkimistával.

A vörös sárkány

(am. pszichothriller, 2002, R.:Brett Ratner, Sz.: Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes, Emily Watson, Harvey Keitel, Mary-Louise Parker, Philip Seymour Hoffman, Anthony Heal)

Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt.

Waterloo cseh módra

(cseh film, 105 perc, 2002) R.: Vít Olmer, Fsz.: Jiří Krampol, Emília Vašáryová.

Öt rövid történet felfűzve egy színészre, a 21. századelő cseh frusztráltságáról. Finom humor, de az ég nem reng.

Welcome to Collinwood

(am. f., 86 perc, 2002) R.: Anthony and Joe Russo, Fsz.: G. Clooney, William H. Macy, Andrew Davoli.

Üdv. Collinwoodban – East Side büszkeségében. Profi bűnözőnek szeretnének tűnni, ám a valóságban buták, mint a föld. Most egy trezor tartalmára pályáznak. Sejteni lehet a végeredményt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?