Bölcsőd lesz a koporsód

Tony Fait (DMX – Sebhelyek) egy balul sikerült rablás után csak néhány különleges fekete gyémánttal vigasztalódhat, amit sikerült megmentenie a helyszínről való menekülés közben. Az égkövek azonban többeket érdekelnek, az egyik banda meg is szerzi tőle őket, egy másik viszont elrabolja szeretett kislányát.

Tony Fait (DMX – Sebhelyek) egy balul sikerült rablás után csak néhány különleges fekete gyémánttal vigasztalódhat, amit sikerült megmentenie a helyszínről való menekülés közben. Az égkövek azonban többeket érdekelnek, az egyik banda meg is szerzi tőle őket, egy másik viszont elrabolja szeretett kislányát. A srác válaszlépésként összehozza jól összeszokott csapatát, hogy találják meg a váltságdíjjá előlépett gyémántokat. Ekkor tűnik fel újra az a tajvani nyomozó (Jet Li), aki meghiúsította akciójukat: most felajánlja a segítségét, ugyanis elszámolni valója van az emberrablók kíméletlen vezetőjével (Mark Dacascos).

Nincs az a rágó, ami egy idő után ne válna íztelenné. Valahogy kezd így lenni Joel Silver futószalagon gyártott akciófilmjeivel is az ember. Az Öld meg Rómeót! óta a sztárproducer sorozatban készítteti a középszerű mozikat az egykori operatőrrel, Andrzej Bartkowiak-kal, aki külsőleg kifogástalan műveket rak le az asztalra egyszerű, azonos recept szerint. És itt van a kutya elásva, amiért a Bölcsőd lesz a koporsód című alkotást már nem veszi be a gyomrunk: ugyanazt a népkonyhára készült kaját harmadszor is elkészíteni nem valami nagy élvezet, és ha már a szakács is unja a főzőcskét, a vendég se valószínű, hogy elégedettséggel távozik.

A történet megalkotásakor még arra se figyeltek oda, hogy az alapszinthez tartsák magukat, így amikor hőseink épp nem akcióznak a film fokozottan fárasztó. A színészként végképp megbukó DMX nyálas kapcsolata a kislányával jó sok csöpögős pillanatért vétkes, de ha mód van rá, a szereplők máskor is igyekeznek felesleges érzelgősségbe bonyolódni. Tom Arnold és Anthony Anderson is mintha direkt heccelnének minket a lehető leggyengébb poénokkal, a vadító Kelly Hu pedig egy dögös pillantásra se kap lehetőséget. Akiért viszont igazán kár, az Mark Dacascos: végre bizonyíthatna egy mozifilmben, erre félreállítják egészen a végső leszámolásig.

Az egyedüli, aki jól jön ki a filmből az Jet Li, akinek változatlanul szuperül áll a szótlan bosszúálló szerepe, és ha verekedésre kerül a sor, szokás szerint lenyűgözően képes előadni magát. Az akciójelenetek azonban nélküle is nagyon szépen sikerültek, Bartkowiak és csapata ismét kitettek magukért ezen a téren. Ott lett csak kissé elszúrva a dolog, hogy szinte állandóan két eseményt vágnak egymásra zavaróan megszakítva ezzel a folytonosságot. Ennek ellenére az akciók mindig időben jönnek, hogy megmentsék a pocsék és ezerszer eljátszott történet miatt haldokló cselekményt, de csupán annyira, hogy kibírjuk a film végéig. Utána jön az azonnali és igen édes feledés. (mozinet)

Bölcsőd lesz a koporsód (Cradle 2 the Grave), színes, amerikai film, 101 perc, Rendezte: Andrzej Bartkowiak, Szereplők: DMX, Jet Li, Anthony Anderson, Kelly Hu, Mark Dacascos, Tom Arnold

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?