Bill kinyírta a vetélytársakat

Suhogott a szamurájkard, folyt a vér, és hullottak a fejek, miközben Quentin Tarantino Kill Billje diadalmasan gázolt előre az amerikai mozikban: a hipererőszakos film péntektől vasárnapig 22,2 millió dollárt hozott, és ezzel egyértelmű győzelmet aratott az ellenfelek fölött.

Suhogott a szamurájkard, folyt a vér, és hullottak a fejek, miközben Quentin Tarantino Kill Billje diadalmasan gázolt előre az amerikai mozikban: a hipererőszakos film péntektől vasárnapig 22,2 millió dollárt hozott, és ezzel egyértelmű győzelmet aratott az ellenfelek fölött.

A távol-keleti filmek előtt tisztelgő Kill Billre (részletes tartalom a 15-ös oldalon), kétharmad részt a 21 és 39 év közötti korosztály volt kíváncsi, és a nézők hatvan százalékát férfiak adták. A filmet forgalmazó Miramax egyik vezetője sikernek könyveli el, hogy a Kill Bill rengeteg olyan nézőt vonzott, aki nem tartja magát Tarantino-rajongónak, és a február 20-án a mozikba kerülő második rész szempontjából az is ígéretes, hogy az exit pollok szerint a nézők 90%-a azt is szeretné majd megnézni.

A szerénynek mondható 55 millió dollárból forgatott Kill Bill (az öszszeg a két részre együttesen értendő) egyébként messze a legjobb nyitást produkálta a négy eddigi Tarantino-nagyjátékfilm közül: mind a Ponyvaregény 1994-ben, mind a Jackie Brown 1997-ben 9,3 millió dollárral indított, és az első összesen 40 millió dollárt hozott, az utóbbi 108 milliót. A Kill Bill-lel leginkább a múlt heti első helyezett filmnek, a The School of Rocknak sikerült felvennie a versenyt: a vígjátékra, amelyben egy keményrock-rajongó helyettesítő tanár (Jack Black) együttest verbuvál 10 éves tanítványaiból, 15,4 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami csupán 21,2%-os esés a múlt hétvégéhez képest. Richard Linklater rendezése a bemutató óta eltelt 10 napban 39,6 millió dollárt hozott.

A harmadik helyre a Coen testvérek filmje, a George Clooney és Catherine Zeta-Jones főszereplésével készült Kegyetlen bánásmód került. A negyedik helyezett Good Boy! 13 millió dolláros nyitása viszont felülmúlta a várakozásokat, és a beszélő kutyás családi film már majdnem be is hozta a 18 milliós gyártási költségeit. Nem mondható el ugyanez az ötödik helyezett filmről, a Denzel Washington főszereplésével készült Out of Time-ról: az MGM, amely a Good Boy! gazdája is, a marketingköltségekkel együtt 75 millió dollárt költött a thrillerre, ám annak összbevételei tíz nap után csak 28,7 millió dollárt tesznek ki, miután most péntektől vasárnapig már csak 8,6 millió dollár értékben fogytak a jegyek.

A negyedik premierfilm, a House of the Dead című horror 5,5 milliós nyitása a hatodik helyre volt elég, mögötte 5,3 millió dollárral a két héttel ezelőtti győztes, a The Rundown áll (összbevétel: 40,3 millió dollár). A nyolcadik 4,8 millió dollárral az Under the Tuscan Sun (összbevétel: 28,2 millió dollár), kilencedik 3,3 millió dollárral a Secondhand Lions című családi film (összbevétel: 35,4 millió dollár), és tizedik 2,8 millió dollárral Sofia Coppola Lost in Translationje, amelynek összbevételei 10 millió dolláros gyártási és marketingköltségek mellett 18,3 millió dollárt tesznek ki.

Jövő héten két film debütál az USA-ban és Kanadában: a Runaway Jury és a Texasi láncfűrészes gyilkosság remake-je. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?