Befejeződött a verseny

Dunaszerdahely. A borúsra fordult idő sem ronthatta el a XXVII. Duna Menti Tavasz résztvevőinek hangulatát a fesztivál negyedik napján, tegnap. A verseny befejeződött, a kiértékelések a csoportok vezetőivel kötetlen hangnemben zajlottak.

A királyhelmeci BotorkálóGyökeres György felvételeDunaszerdahely. A borúsra fordult idő sem ronthatta el a XXVII. Duna Menti Tavasz résztvevőinek hangulatát a fesztivál negyedik napján, tegnap. A verseny befejeződött, a kiértékelések a csoportok vezetőivel kötetlen hangnemben zajlottak. A zsűri véleménye szerint a fesztiválon látott színjátszói produkciók színvonala kiegyensúlyozott, a bábos előadásoknál határozott fejlődés mérhető le. Tegnap délután döntötte el a zsűri a díjak sorrendjét. Ezalatt a felszabadult gyereksereg táncházban ropta a táncot, kézműves foglakozásokon agyagot formált, tűzzománcot festett, forgott a kéz hajtású körhinta, a Ládafia Bábszínház Vásári Bábcirkuszán tapsolt a több száz főnyi közönség, bemutatta műsorát a Vesna Borocki, a Vajdaságban élő és alkotó bábművész. Ma 9 órakor kezdődik az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztó gála, melynek befejezéseként a gyerekek visszaadják a város kulcsát a városatyáknak. Fontos hozadéka a fesztiválnak, hogy újraéledt a pedagógiai bábjátszás, a további fejlődés érdekében egész évben folyamatosan megy majd a képzés, bővülhet majd a szervezők reménye szerint és az anyagi keretek növekedése esetén a kategóriák száma a szerkesztett népi játékok műfajával. A Duna Menti Tavasz szervezői és a zsűri a család pártoló beleegyezésével a közelmúltban elhunyt színházi szakember, Dusza István emlékére díjat alapított, ezzel is emléket állítva a rendezvény körül bábáskodó szakembernek. (szasz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?