Barokk zene Pozsonyban

Pozsony. A Régi Zenei Napok holnapi záróhangversenye kivételes élményt ígér, hiszen a Visegrad Baroque Orchestra lép fel 19 órától a Prímási palota Tükörtermében.

Pozsony. A Régi Zenei Napok holnapi záróhangversenye kivételes élményt ígér, hiszen a Visegrad Baroque Orchestra lép fel 19 órától a Prímási palota Tükörtermében.

A visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) fiatal zenészeiből szerveződött 14 fős nemzetközi ba?rokk zenekarnak négy magyar tagja van: Soltész István (1. hegedű), Szomor István (gordonka), Takács Miklós (erdei kürt) és Endrődy Sándor (erdei kürt).

A nemzetközi projektet a visegrádi országok összetartozásának szimbolizálása mellett az a létező igény hívta életre, hogy Közép-Európában növekvő népszerű?ségnek örvend a régi zene, mind a közönség, mind a művészek körében. Egyre több fiatal zenész kutatja és tanulja külföldön a régi korok előadó-művészetét, ezzel saját országuk zenei életébe is új színt visznek. A Visegrad Baroque Orchestrát 2006-ban alapította a korabeli billentyűs hangszereken játszó Barbara Maria Willi, hogy integrálja a négy ország legtehetségesebb barokk zenészeit. A zenekar tavaly végigturnézta Európát, több tévéfelvétel mellett egy dokumentumfilm is született róluk. Az idei turnén, amelynek egyik állomása Pozsony, Jos van Immerseel holland karmester Haydn, J. A. Štěpán és J. V. Stamic műveit vezényli. A koncert társszervezője a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?