Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk

# A nyolc évvel ezelőtt Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt készült Bad Boys című akciómozi nem csupán rendezőjének, de két vezető színészének is meghozta a kiugrás lehetőségét: a sztárteremtés egyik legelismertebb szaktekintélyének számító Bruckheimer egyrészt Hollywood egyik legjobban f

# A nyolc évvel ezelőtt Jerry Bruckheimer produceri felügyelete alatt készült Bad Boys című akciómozi nem csupán rendezőjének, de két vezető színészének is meghozta a kiugrás lehetőségét: a sztárteremtés egyik legelismertebb szaktekintélyének számító Bruckheimer egyrészt Hollywood egyik legjobban fizetett direktorává emelte az addig csupán reklámfilmekben vitézkedő Michael Bayt, másrészt a tévébeli bohóckodásaik nyomán már ismert, de játékfilmben még nemigen szereplő Martin Lawrence-t és Will Smith-t a filmcsillagok élvonalába katapultálta.

A sorozatfilmek között ritkaságszámba megy, ha a folytatás hozza a korábbi epizód színvonalát, ám ezúttal ez történt. Fordulatos történetre ne számítson senki, ellenben pazar akciókra, ütős poénokra annál inkább. Az egyszerű vonalvezetésű mese a miami drogkartellek prominensei utáni hajszáról tudósít: Tapia, a kubai kormány által támogatott, és még az ukrán maffiát is a rémületbe hajszoló eszközeiről ismert gengszter nagyobb ás nagyobb területeket kíván beteríteni extasy-val, és ellenőrzése alá akarja vonni a város jól jövedelmező drogkereskedelmét. Marcus (Smith) és Mike (Lawrence) tűzön, vízen, földön és levegőben veszik fel a küzdelmet vele szemben, ám akciójuk sikerességét veszélyezteti, hogy Marcus mutatós húga, Syd – korántsem véletlenül – az események sűrűjébe keveredik, és nehéz helyzetek sorába hozza hőseinket. Akciófilmek esetében a két és fél órás játékidő ritkaságnak számít, Bay és Bruckheimer azonban vállalta a kockázatot, és tizenkilencre kért lapot: a páros abban bízott, hogy az akciójelenetek még ilyen töménységben is élvezhetőek, és képesek önmagukban elvinni a filmet. Jól számítottak: a Bad Boys II. ugyan kizárólag a műfaj sokat próbált kedvelőinek ajánlható, de azoknak feltétlenül. (est)

Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk (Bad Boys II), színes, amerikai film, 2003, 147 perc, Rendezte: Michael Bay, Szereplők: Martin Lawrence, Will Smith, Gabrielle Union, Joe Pantoliano, Jordi Moll’, Peter Stormare, Theresa Randle

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?