Az együttléten legyen a hangsúly

A hűvös, ködös, zimankós reggelek alig járulnak hozzá ahhoz, hogy frissen, vidáman kezdjük a napot. Tudjuk, el kell készíteni a család reggelijét, a gyerekeknek ízletes tízórai is dukál, és a fránya közlekedés miatt időben kell indulni hazulról.

A hűvös, ködös, zimankós reggelek alig járulnak hozzá ahhoz, hogy frissen, vidáman kezdjük a napot. Tudjuk, el kell készíteni a család reggelijét, a gyerekeknek ízletes tízórai is dukál, és a fránya közlekedés miatt időben kell indulni hazulról. Feltételezem, sokan csak úgy vagyunk képesek eleget tenni a követelményeknek, ha kutyafuttában, sasszézva a konyha és a fürdőszoba között felhörpintjük reggeli kávénkat. Anélkül, hogy élveznénk az ízét...

Lélekbúvárok szerint némi odafigyeléssel, jobb szervezéssel a felnőttek reggeli közös kávézása a párkapcsolat erősítéséhez vezet(het). Mert jó dolog szótlanul akár egymással szemben ülni, hagyni, hogy a kávé illata kihasson érzékszerveinkre, és a csészétől kellemes melegség járja át testünket. A kávézást másképp élvezzük szeretteink körében, baráti társaságban, esetleg akkor, ha bevásárlás közepette térünk be egy presszóba, vagy ha nagytakarítás után leroskadva a karosszékbe, asztalra tett lábbal kortyoljuk. Felmérések igazolják, hogy hazánkban az emberek 68 százaléka otthon, 24 százaléka a munkahelyén és csak 1 százaléka issza kávéházban a kávét, a lakosság 50 százaléka a törökös forrázottat, cukrozottat kedveli. Kilencvenegy százalékuk lassan issza, 46 százalékuk édesíti és süteményt fogyaszt hozzá, 24 százalékuk tejjel, 7 százalékuk tejszínnel szereti. A nescafé fogyasztóinak 44 százaléka tejjel és cukorral issza.

A tél beköszöntével akár „vérpezsdítőbb” kávéval is meglephetjük szeretteinket, vendégeinket, sőt magunkat. Biztos siker a Nescafé Amsterdam, a Nescafé Gingerman esetleg a Nescafé Honey melyek elkészítése gyors és egyszerű.

Nescafé Amsterdam

4 cl brandy (konyak), 10 cl forró Nescafé Classic, 4 cl tejszínhab a pohár tetejére.

Nescafé Gingerman

1 adag Nescafé Classic 3 in 1, csipetnyi fahéj, fehér bors, 1 kávéskanálnyi frissen szeletelt gyömbér, 1 gombóc vaníliás fagylalt. A gyömbérszeleteket két percig főzzük, leszűrve hűlni hagyjuk. A főzetet elkeverjük a kávéval, ízesítjük fahéjjal és borssal, majd vaníliás fagylalttal.

Nescafé Honey

2 kávéskanál Nescafé Classic, 1 evőkanál méz, csipetnyi fahéj és őrölt gyömbér. Nemcsak forrón, hidegen is kiváló.

NYERŐ

Küldjön egy kávés receptet, lehet bármi – étek, itóka –, a lényeg, hogy kávé kelljen a hozzávalókba. Azonkívül, hogy három szerencsés elnyeri a Nestlé ajándékcsomagját, a legjobbakat közöljük az Új Szó kétheti pénteki mellékletében, az ĺzvilágban.

Ahány recept, annyi esély a nyerésre!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?