Átadták a Fonogram díjakat

Budapest |

<div>Pajor Tamás és az Ámen, Rúzsa Magdi, a Jónás Vera Experiment, a Hősök, Palya Bea és a Lóci játszik is Fonogram díjat kapott.</div>

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MaHaSZ) által szerda esti gáláján Fenyő Miklóst és Nemes Lászlót tüntették ki életműdíjjal.  A MaHaSZ tizenkét magyar, valamint hat külföldi kategóriában adta át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram díjakat.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"267777","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] Az év klasszikus magyar pop-rock albuma vagy hangfelvétele Pajor Tamás és az Ámen Fénykor című lemeze lett, a modern pop-rock kategóriában Rúzsa Magdi futott be, Érj hozzám című albumával. Az év alternatív vagy indie rock albumának vagy hangfelvételének a Jónás Vera Experiment Tiger, Now! című lemezét választották. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"267778","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]] Az elektronikus zenei albumok között a Belau The Odyssey című lemeze, a rap vagy hip-hop kategóriában a Hősök dalcsokra (Lepörög a film / Életút / Felejtés / Ha én lennék a főnök / Legjobban / Menj tovább / Nem vagy egyedül), a hard rock vagy metál kategóriában pedig az Asphalt Horsemen Brotherhood című albuma győzött. Az év hagyományos slágerzenei albuma Márió Duett Albuma lett, a kortárs szórakoztató zenei kategória győztese Rakonczai Imre és Az éjszaka fényei, a legjobb gyermekalbum pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl Bumm, Bumm, Bummja lett. Az év dzsesszalbuma kategóriában Péter Kaszás Infinity Project című lemeze bizonyult a legjobbnak, az év világ- vagy népzenei albuma Palya Bea Tovább nő című produkciója lett. Az év felfedezettje a Lóci játszik. Életműdíjjal Fenyő Miklóst, szakmai életműdíjjal Nemes Lászlót ismerték el.  A Fonogram díjat – amely minden kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon – a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MaHaSZ 1992-ben.  (MTI, ú)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?