Anglia: Britney legyőzte Kylie-t

Tavaly novemberben, ugyanazon a napon jelent meg Kylie Minogue és Britney Spears új nagylemeze, s ezzel kezdetét vette az év legnagyobb versenyfutása, a fél világ azt figyelte, hogy melyik énekesnő albuma iránt mutatkozik nagyobb érdeklődés. Ám végül mindkettő sikere messze elmaradt a várakozásoktól.

Sőt, Kylie lemeze, a Body Language az egész világon megbukott, míg Britney korongja, az In The Zone csak Európában, az amerikai közönségnek tetszik, a tengerentúlon már közel hárommilliót eladtak belőle.

Kylie nemrég egy interjúban elmondta, hogy nem jelentenek számára túlzottan nagy csalódást az eladási mutatók. „Nem lehet az ember állandóan a csúcson. Természetesen örülnék, ha elképesztő eladási adatokról tudnék beszélni. Remélem, a következő lemezem ismét elnyeri a rajongók tetszését.” Az elmondottak ellenére a mai napig bizakodik abban, hogy a közönség még felfedezheti az albumát. Nagy reményeket fűzött a Body Language tengerentúli megjelenéséhez, mivel ott később, február közepén adták ki, de a lemez Amerikában is csak két hétig szerepelt az eladási lista első százas mezőnyében, eddig mindössze 100 ezer darabot adtak el belőle. Ez hatalmas bukás, az előző lemeze, a Fever már az első hetekben túlszárnyalta az egymilliós eladási határt.

Britney Spears szintén eléggé peches korszakát éli. Az utóbbi hónapokban sokan elfordultak tőle, lemezei iránt egyre kisebb az érdeklődés, fokozatosan veszít a népszerűségéből. A közelmúltban több alkalommal is lencsevégre kapták részegen, ami szintén szálka a közvélemény szemében. A házasságkötését és annak érvénytelenítését övező médiafelhajtás már éppen lecsendesülőben volt, amikor az MTV bejelentette, hogy csak este tíz óra után sugározza a Toxic videoklipjét, mivel az a csatorna megítélése szerint túlságosan erotikusra sikerült. Britney közvetlen környezete mindent megtesz azért, hogy megmentse a sztár karrierjét és őt magát is az összeomlástól. „A szülei közölték vele, itt az ideje, hogy talpra álljon, és visszatérjen a hagyományos értékekhez. Ráébresztették arra, hogy az Isten az egyedüli gyógyír a problémáira. Britney most a keresztény vallásban keresi a kiutat” – nyilatkozta egy bennfentes a brit Daily Mail nevű bulvárlapnak. Érdekes módon maga Kylie is kiállt vetélytársnője mellett, együttérzését fejezte ki iránta, és biztatta karrierjének folytatásában. „Drukkolok neki, mert én is megtapasztaltam azt, amit ő; a hatalmas sikert és a nagy csalódást, amikor egyik pillanatról a másikra elfelejtenek. Az semmit sem jelent, hogy az új albuma gyengébben fogy az előzőeknél, kemény munkával és kitartással újra a csúcsra kerülhet” – mondta.

A szakértők és a rajongók egyaránt nagy érdeklődéssel várták az e heti angol kislemezlistát, mivel a két énekesnő ismét megmérkőzött egymással. A párharcból Britney került ki győztesen, négy év óta a Toxic az első dala, amely a brit kislemezlista élén nyitott. Legutóbb 2000 májusában, második albumának első kislemezdalával, az Oops!… I Did It Again cíművel tudott a lista élén debütálni. Tehát még valóban nem kell őt leírni, hiszen mostani sikere révén minden bizonnyal Európában is visszakerül a figyelem középpontjába az In The Zone című albuma, javulhatnak az eladási mutatói. Kylie új felvétele, a Red Blooded Woman pedig az összesítés ötödik helyét szerezte meg. A dal társszerzői: Johnny Douglas és Karen Poole.

Kylie-t nagy meglepetésre nemcsak Britney, hanem DJ Casper újdonsága, a Cha Cha Slide és a két-három éve a karrierjének mélypontján lévő George Michael is megelőzte. Jövő héten jelenik meg a görög származású énekes sokszor elhalasztott albuma, a Patience, ennek beharangozója a negyedik helyen nyitott Amazing című felvétel, amelyet az európai rádióállomások többsége már januártól nagy rotációban játszik. Akárcsak a fent említett Kylie-dal, az Amazing megírásában is Johnny Douglas segédkezett. Az elmúlt évek kudarcai után a sztár ismét visszatért a jól bevált dalszerzőkhöz, Johnnyval is dolgozott már, olyan nagy George Michael-slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Fastlove vagy az Outside. Azt azonban lehetetlen megjósolni, milyen fogadtatása lesz az új lemezének. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?