Izzasztó hétvége vár Verstappenre a Hungaroringen

F1
Mogyoród |

A tavalyi Magyar Nagydíj után a porcelántrófeák továbbra is törékenyek maradtak, ám igazán különleges, strapabíró herendieket is láthatunk a hungaroringi hétvége során: Lando Norris és Esteban Ocon is egyedi, kézzel festett sisakkal versenyez majd Mogyoródon, ahol szoros küzdelem várható az élmezőnyben. 

A hőség is ellenfél lesz 

A Forma–1-et sem kíméli a hetek óta tartó hőség, a mezőnynek is kijut a melegből a hétvégi Magyar Nagydíjon. Csak a megjelenő felhők okozhatnak némi felüdülést a helyszínen, eső ugyanis ezúttal nem valószínű, hogy felkavarja majd az erőviszonyokat. Azonban várhatóan nem csak a rekkenő hőség izzasztja majd meg Max Verstappent a Hungaoringen, hiszen az elmúlt hónapokban az ellenfelek felzárkózást mutatnak a Red Bull-lal szemben. Az elmúlt 5 versenyen 3 alkalommal is legyőzőre talált a világbajnok istálló, és idén Verstappenen kívül további 5 pilóta tudott már nyerni: Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc, George Russell és Lewis Hamilton is ünnepelhetett már a dobogó legfelső fokán. Habár a holland pilóta továbbra is magabiztosan vezeti a világbajnoki pontversenyt, hiszen jelenleg 84 ponttal előzi meg Lando Norrist, a pályán mutatott előnyük egyáltalán nem mondható tetemesnek.

A legstrapabíróbb Herendi 

A 2023-as Magyar Nagydíj után idén is hozzájárul a Herendi porcelán hírnevéhez Lando Norris: tavaly egy balul sikerült pódiumceremónia során összetörte Verstappen porcelántrófeáját, idén azonban igyekszik jóvá tenni a tettét, és egy Herendi-mintázatú, kézzel festett sisakkal fog versenyezni a Hungaroringen. Nem véletlen, hogy egy törhetetlen mestermű került ezúttal Lando Norris tulajdonába – a sisak alapanyaga jóval strapabíróbb, mint a porcelán, azonban a díszítése teljesen egyedi, kézzel festett. „Megtiszteltetés volt együttműködni a Herendivel, hogy elkészítsük ezt a kézzel festett mesterművet a Magyar Nagydíjra. Amikor összeálltunk, tudtuk, hogy valami különlegeset akarunk, és íme. Teljes szívemből köszönöm (és elnézést a tavalyiért) – írta közösségi oldalán a brit pilóta. Norris egyébként nemcsak távolról működött együtt a porcelángyárral, hanem személyes látogatást is tett a helyszínen, ő maga is kipróbálta a gyártás fázisait, és ígéretet tett arra, hogy egyszer a Magyar Nagydíjra szánt trófea elkészítésében is segédkezik majd – hogy aztán a futam után majd hazavihesse. 

Nem Lando Norris az egyetlen, aki kézzel festett sisakban fog pályára gurulni a hétvégén: Esteban Ocon is egyedi herendi alkotással versenyez majd. Az Alpine versenyzője számára is különleges helyszín Magyarország, hiszen itt szerezte első Forma–1-es győzelmét 2021-ben. Az évfordulóra a csapat is készült számára: azzal lepte meg őt, hogy Ocon szüleinek garázsába elvitték az A521-es versenygépet, amellyel három éve nyerni tudott a Hungaroringen. 

A sisakok mellett természetesen a pódiumon is herendi trófeákat láthatunk majd, ugyanis idén is a porcelángyár biztosítja a dobogósok díjait. 

Érdekes

A Magyar Nagydíj műsora

Péntek

9.55: Forma–3, szabadedzés
11.05: Forma–2, szabadedzés
13.30: Forma–1, 1. szabadedzés
15.05: Forma–3, időmérő edzés
16.00: Forma–2, időmérő edzés
17.00: Forma–1, 2. szabadedzés
18.35: Porsche Szuperkupa, szabadedzés

Szombat

9.50: Forma–3, sprintfutam
11.20: Porsche Szuperkupa, időmérő edzés
12.30: Forma–1, 3. szabadedzés
14.15: Forma–2, sprintfutam
16.00: Forma–1, időmérő edzés

Vasárnap

8.25: Forma–3, főfutam
10.05: Forma–2, főfutam
12.05: Porsche Szuperkupa, verseny
13.00: Forma–1, pilótaparádé
15.00: Forma–1, Magyar Nagydíj

Mozgolódás a pilótapiacon

A nyári szünethez közeledve egyre inkább várhatjuk a pilótapiaccal kapcsolatos híreket: egy újabb eleme a mozgolódásnak, hogy a Haas csapata csütörtökön hivatalosan is bejelentette, Kevin Magnussen év végén távozik az istállótól. Helyét valószínűleg Ocon veszi majd át, aki így Oliver Bearman csapattársa lehet jövőre — az ő érkezését már korábban megerősítette az istálló. 

Kulcsfontosságú a Magyar Nagydíj hétvégéje Sergio Pérez számára is, akinek bizonyítania kell a nyári szünetig, hogy helye van a Red Bull csapatánál. Idén meglehetősen gyenge teljesítményt nyújt a mexikói pilóta, és Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrégiben úgy nyilatkozott, a következő hetekben kiértékelik a junior versenyzőik teljesítményét, ami azt is jelentheti, hogy valaki jövőre átveszi Pérez helyét a csapatnál. A szakember ugyanakkor bízik benne, hogy Pérez hamarosan újra erős teljesítményt tud nyújtani Verstappen mellett: „Arra számítunk, hogy Sergio ismét összeszedi magát. Már sikerült néhányszor kilábalnia hasonló krízisből. Egyetlen másik pilóta sem tűnne jónak Max ellen. Ő élete formájában van, és egyre jobb lesz – nyilatkozta Marko. Pérez tisztában van vele, hogy javulnia kell, és a Magyar Nagydíj előtt is éppen ezen dolgozott: „Eltöltöttem egy kis időt a családommal, keményen edzettem, a gyárban is voltam a csapattal, a szimulátorban dolgoztam, és kielemeztük, hogyan javíthatunk a jelenlegi formánkon. Mindig együtt dolgozunk a megoldásokon, ahogyan most is. Csapatként, hogy legyőzzük a nehézségeket.” 

A mezőny egy része pedig Carlos Sainz döntésére vár, hogy a spanyol pilóta hova szerződik jövőre, miután helyét a Mercedestől távozó Lewis Hamilton veszi át a Ferrarinál… 

Ferrari: Cél az élmezőny

A Ferrari módosított padlólemezzel érkezett a Hungaroringre, amelytől mindenképpen javulást várnak – erre szüksége is van a maranellói istállónak, hiszen az utóbbi versenyeken alulmaradtak a Red Bull-lal, a McLarennel és a Mercedessel szemben is. Az olaszok a Spanyol Nagydíjra vitték magukkal először az új padlólemezüket, amely nem működött tökéletesen, a tempós kanyarokban ugyanis a pattogással küszködtek a pilóták. „Magyarországon egy továbbfejlesztett padlólemezzel versenyzünk, amelytől azt várjuk, hogy a versenyzők legjobb képességeik szerint tudják majd vezetni az autót. Meggyőződésem, hogy az a csomag, mellyel a Hungaroringre érkezünk, lehetővé teszi számunkra azt, hogy az élmezőnyben legyünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Frederic Vasseur. 

A kérdés tehát, hogy ezúttal ki lehet a legnagyobb kihívója a Red Bullnak a Hungaroringen: előretör a Ferrari, ismét győzhet a Mercedes, vagy újra eljön a McLaren ideje? 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?