Amíg tart a nyár

Napsütés, szikrázó víztükör, illatozó virágok, gyümölcsök, kerti ünnepségek, kikapcsolódás, szórakozás, pihenés – ezt jelenti nagy vonalakban a nyár. De ha unjuk már a semmittevést, nézzük meg, min változtathatnánk környezetünkben.

Sarkantyú az asztalon

Igazán étvágygerjesztőek a zöld mázas edényekben „tálalt” virágok, és ez esetben még a kóstolástól sem kell visszariadni, mivel a sarkantyúka egyike az ehető egynyáriaknak.

Jó étvágyat

A nyár az erőteljes, tiszta színek évszaka: napfényben él igazán a meleg sárga, a tüzes vörös és a vad kék. Ez a három árnyalat csodát tett az egyszerű berendezéssel. A kék reluxa, a pirosra festett székek és a napsárga abrosz a semlegesen fehér falak között szinte meghozza az étvágyat a kényelmesen, ráérősen elfogyasztott reggelihez.

Madárfürdő

Remek medence számukra, ha a kertben elhelyezünk egy vízzel teli lavórt és körberakjuk kövekkel.

 

Hűsítő

A piknikre magunkkal vitt üdítők és ételek hőmérséklete kellemes mard, ha néhány órára – vízhatlan zacskókba becsomagolva – a patakba állítjuk őket.

 

Nyári asztal

Hamisítatlan nyári színkavalkáddal fogad ez a pompásan dekorált asztal. A kékre pácolt asztallapon jól érvényesülnek a különféle, erőteljes színek, mint a zöld, a vörös és a sárga. Érdekes, mennyire nem zavarják egymást a különféle stílusok, így az elegáns Wedgwood porcelán aranyozott szélű tányérja jól megfér a kerámiaköcsögbe állított mezei búzavirággal vagy a csomóra kötött, natúrszínű, lenvászon szalvétával.

Víg sámedli

Teraszon, kertben jó hasznát vehetjük egy könnyen hordozható, kis ülőkének. Különösen szívesen hurcolásszuk magunkkal, ha még csinos is. Ez utóbbi érdekében fessük csíkosra, mégpedig oly módon, hogy a fehérre alapozás után cellux szalaggal egyenlő távolságokra körberagasztgatjuk, s a kimaradó felületeket vörös festékkel bekenjük. Száradás után csak lehúzgáljuk a ragasztószalagot, és kész is a vidám csíkozású ülőke.

Kötéldísz

A legtöbb lakásban, de a nyaralóban még inkább sokszor hiánycikk a megfelelő váza. Pillanatok alatt készíthetünk viszont a virágaink méretének megfelelő tartót. Keressünk egy üres üveget – a képen láthatóban például korábban Nescafét tartottak –, egy darab kötelet és némi folyékony ragasztót. Az üveg külső oldalára kenjük fel a ragasztót, majd csavarjuk rá szorosan a spárgát.

31. Ernyőtartó

A nagy átmérőjű napernyők egyik fontos tartozéka a megbízható talpazat, amely még erősebb szélben is stabilan tartja az árnyat adó ernyőt. A természetes anyagokat kedvelő tulajdonosok ügyesen oldották meg ezt a problémát azzal, hogy „pattintással” formázott, szinte mozdíthatatlan súlyú terméskövet alkalmaztak erre a célra. Ráadásul több ez, mint csak „nehezék”, hiszen egyúttal lerakóasztalként is szolgál. Mindemellett pedig tökéletes összhangot alkot a környezettel és a terasz padlóburkolatával.

37. Égi locsolás

Minden cserepes növénynek jót tesz, ha a nyár folyamán egyszer-kétszer, ha úgy látjuk, hogy rövidesen esni fog, kitesszük őket a kertbe, hiszen így leveleikről is lemosódik a por. Vigyázat, utána a kaspókban összegyűlt vizet ki kell önteni! (Lakáskultúra)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?