Amerikai művészek az At Home Galériában

assemb

Sheri Wills és John Schettino videó- és hanginstallációjának megnyitójára várjákaz érdeklődőket a somorjai At Home Galériába pénteken 19 órakor. A kiállítás, mely több éve tartó koprodukció gyümölcse, Assembly II címmel nyílik.

A galéria nem első alkalommal ad otthont a két művész alkotásának. Az Assembly Sheri Wills és John Schettino közös projektje, melynek fő elemei a komponálás és a rajz. Az installáció a fény, a vonal és a közönséges építőanyagok rétegeit egyesíti egy panorámában, amely az elveszett, kitörölt vagy eltemetett pillanatokat, valamint az emlékezés sürgősségét sugallja – ellenben az eltűnés folyamatával.

Sheri Wills 2018-as What Does Light Remember? című installációjának megnyitóján Juraj Turtev és Marta Galbáčová énekeltek. Ez az ének adja a mostani installáció hangzásának kiindulópontját, mely Alvin Lucier amerikai kísérleti zeneszerző I Am Sitting in a Room című híres hanginstallációja nyomán  készült. Sheri Wills a saját stúdiójában játszotta leaz előadás felvételét, majd újra felvette a hangot, ezt követően pedig tizennyolcszor ismételte meg a folyamatot. Ahogy az új hangok beépültek a következő felvételekbe, minden felvételt a helyiség sajátos rezonanciái alakítottak és formáltak újra.

A művészek az alkotással azt vizsgálják, hogy mi vész el az újramondás során, illetve hogy hogyan vesznek minket körül a múlt visszhangjai. Az alkotás vizuális része is a hanghasználat elveit követi: a 4 csatornás videónak szintén az ismétlés, a rétegezés,a felhalmozódás és a képalkotásból, az ismétlődő emlékekből és a műből előkerülő műtermékek szolgáltatnak kiindulópontot. Az Assembly képei folyamatos vizuális játékként vannak jelen. Az alkotás újraértelmezi a zsinagóga felső galériájában található installációt, azt vizsgálva, hogyan tudunk átlátni a léptékeken, és bővíteni az életről alkotott korlátozott ismereteinket.

A kiállítás július 30-ig láthatóa somorjai zsinagógában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?