Amerikában sok pénzt hoztak a Rosszfiúk

A hétvégén a Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk bizonyult a legnépszerűbbnek az amerikai mozilátogatók körében: Will Smith és Martin Lawrence akciókomédiája 46,7 millió dollárt hozott, és a toplista élére került. Világszerte a Charlie angyalai és a Terminator 3. – A gépek lázadása tarol.

A hétvégén a Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk bizonyult a legnépszerűbbnek az amerikai mozilátogatók körében: Will Smith és Martin Lawrence akciókomédiája 46,7 millió dollárt hozott, és a toplista élére került. Világszerte a Charlie angyalai és a Terminator 3. – A gépek lázadása tarol.

Ez a hétvége Amerikában vitathatatlanul Jerry Bruckheimeré volt: mind a bevételi lista első helyén debütáló Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk, mind a második hétvégéjén is még 33 millió dollárt hozó A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka az ő produceri irányításával készült. Hasonló bravúrt csak Steven Spielberg mondhat magáénak, akinek kétszer is sikerült egyszerre az első és a második helyen jelen lennie filmjeivel: egyik alkalommal mindkét alkotást executive producerként jegyezte, a másik alkalommal pedig az egyik mozinak a rendező-producere, a másiknak pedig executive producere volt.

Bruckheimer ugyanakkor nemcsak annak örülhet, hogy megismételte Spielberg mutatványát, hanem annak is, hogy a legtöbb nyári slágertől eltérően a Johnny Depp és Orlando Bloom főszereplésével készült A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka az első hétvégéhez képest csak 28,7%-ot esett vissza, bevételei 12 nap után pedig már meghaladták a 130 millió dollárt.

A The League of Extraordinary Gentlemennek (magyar címe: A szövetség) kevésbé sikerült jól a második hétvégéje: ugyan csak egy helyet csúszott vissza, és most a harmadik, de csak 10,1 millió dollárt hozott, ami az előző hétvégéhez képest 56%-os csökkenés. A film így is megelőzte az Amerikában frissen bemutatkozó Johnny Englisht, amelyre – a várakozásoknak megfelelően – 9,3 millió dollár értékben váltottak jegyet (világszerte viszont eddig összesen 106 milliót termelt).

Az ötödik a Terminator 3. – A gépek lázadása 9,2 millió dollárral, ami az egy héttel ezelőtti eredményhez képest 53 százalékos csökkenés, a film azonban már 127,8 millió dollárt hozott az USA-ban, világszerte pedig a második hétvégén 55 millió dollárnál tart, miután péntektől vasárnapig újabb 18,2 milliót adott hozzá az eddigi bevételeihez. A T3 Ausztráliában például jobban kezdett, mint annak idején a Pearl Harbor és a Men in Black, Tajvanban az idei év második legjobb nyitását mondhatja magáénak (a Mátrix – Újratöltvét 50%-kal múlta felül!), Új-Zélandon pedig minden idők ötödik legeredményesebben nyitó filmje lett, túlszárnyalva többek között a Pókember teljesítményét.

A Charlie angyalai: Teljes gázzal hasonlóan jól teljesít a nemzetközi színtéren: míg a McG rendezése Amerikában ezen a hétvégén a hatodik helyről a kilencedikre csúszva csupán 3,7 millió dollárt hozott, eddigi bevételei pedig „mindössze” 89,1 millió dollárt tesznek ki, addig világszerte 109,4 millió dollárt jövedelmezett.

Az amerikai toplistán az ötödik helyezett Terminator 3. – A gépek lázadása és a kilencedik Charlie angyalai: Teljes gázzal között egy új darab található: a How to Deal című romantikus dráma Mandy Moore énekesnő főszereplésével. A film csalódást keltő 5,8 millió dolláros eredménnyel – a hatodik Némó nyomában (7,2 millió dollár) és a hetedik Doktor Szöszi 2. (6,1 millió dollár) mögött – a nyolcadik lett.

A Top 10-et a 28 nappal később zárja, amely a negyedik hétvégéjén is még 2,5 millió dollárt termelt, így Danny Boyle 8 millió dolláros költségvetésű horrorjának amerikai bevételei már 33,4 milliónál tartanak. A hétvégén az első tizenkét film jegyeladásaiból együttesen egyébként 137,7 millió dollár folyt be, ami a stúdiók legnagyobb örömére 34 százalékos növekedés az egy évvel ezelőtti hétvége eredményeihez képest. (l)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?