Amerika a Rosszfiúkért rajong

Jócskán átalakult az amerikai kis- és nagylemezlista az elmúlt időszakban. Két hete a Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló albumlistájának élén Mary J. Blige új anyaga, a Love & Life nyitott. A megjelenés hétében több, mint 285 ezer példány talált belőle gazdára.

Jócskán átalakult az amerikai kis- és nagylemezlista az elmúlt időszakban. Két hete a Billboard magazin kétszáz nagylemezt rangsoroló albumlistájának élén Mary J. Blige új anyaga, a Love & Life nyitott. A megjelenés hétében több, mint 285 ezer példány talált belőle gazdára. Az énekesnő az elmúlt tizenkét évben öt stúdió- és egy koncertalbumot adott ki. Az előző sikereit alapul véve sejteni lehetett, hogy a Love & Life ilyen kelendő lesz. Nagyon jó volt a fogadtatása az 1999-es Mary és a ‘97-es Share My World című lemezének is. Ez utóbbiból 240 ezer darabot adtak el a megjelenés hetében, amellyel szintén listavezető volt. Legutóbb két évvel ezelőtt jelent meg albuma No More Drama címmel, amely az első héten közel 300 ezres eladási példányszámot ért el, de ezzel az énekesnő csak a második helyet tudta megszerezni, volt lemez, amelyből többet eladtak.

Mary részt vett új lemezének produceri munkálataiban, valamint a tizennyolc dal közül tizenhét szövegének írásában is segédkezett. Az album producerei között feltűnik P. Diddy, akivel elég régen nem dolgozott. A páros együttműködéséből olyan felvételek születtek, mint a Love @ 1st Sight, amelyben Method Man is énekel, vagy a 50 Centtel közös szám, a Let Me Be The 1. A lemez egyesíti a gospel és a blues inspirálta éneket a high-tech funkkal és a rappel.

Az elmúlt héten egy filmvilágból jött tini sztár, Hilary Duff debütált a nagylemez-eladási lista élén a Metamorphosis című albumával. A héten – ahogy az várható volt – az Amerikában óriási népszerűségnek örvendő John Mayer nyitott az első helyen az új nagylemezével. Az énekes az idén megkapta a legjobb férfi popelőadónak járó Grammy díjat.

Öt év szünet után Seal új albummal jelentkezett IV címmel. A harmadik helyre feliratkozott korongon tizenegy dal hallható, amelyekről bátran kijelenthetjük, hogy az énekes eddigi legjobb szerzeményei. Az albumról bővebben a jövő heti ZeneZónában olvashattok.

Ami a keményebb stílusú hanghordozókat illeti, még mindig az Evanescence bemutatkozó albuma, a Fallen a legkeresettebb, az elmúlt héten 77 ezer darabot adtak el belőle, s így már 2,2 milliónál tart.

Az augusztus végén sorra került MTV Video Music Awards jótékony hatása megmutatkozott a boltokban is. Ennek egyik nyertese, az angol Coldplay, az A Rush Of Blood To The Head című lemeze ismét az első húszban szerepel. Az album 2002 szeptemberében az ötödik helyen debütált, és már ugyancsak kétmillió felett jár az eladott példányszáma.

A kislemezek összesítésén negyedik hete őrzi az első helyét a Bad Boys 2 című film főbetétdala, a Shake Ya Tailfeather, Nelly, P. Diddy és Murphy Lee közös felvétele. Közben második hete ezüstérmes Beyoncé szólóalbumának második slágere, a Baby Boy, amely a szakemberek szerint listavezető-esélyes. Úgy néz ki, a Destiny’s Childból megismert hölgy nem egyszeri kiruccanásnak tekinti a szólópályát, ugyanis a napokban elárulta, hogy már most elkezdtek dolgozni a következő lemezén, amely jövő februárban kerül a boltokba. Főleg azok a dalok szerepelnek majd a korongon, amelyek lemaradtak a Dangerously In Love címűről. „Számos olyan dalt felvettünk a stúdióban, amelyeknek azután nem jutott hely a lemezen. Sok esetben nem a minőséggel volt baj, egyszerűen úgy éreztük, hogy a hangulatuk miatt kilógnának a sorból. De a régiek mellett természetesen vadonatúj dalok is hallhatók lesznek az albumon” – nyilatkozta az énekesnő. Az eredeti tervek szerint még idén stúdióba vonult volna a Destiny’s Child, viszont Beyoncé hatalmas sikere és tervei tudatában elképzelhető, hogy ebből 2004-ben sem lesz semmi. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?