All Saints – betelt a pohár!

A Spice Girls legnagyobb ellenfelének tartott All Saints 2001-ben oszlott fel. Ezt követően az Appleton testvérek: Natalie és Nicole megalapították az Appleton nevű duójukat – a két brit TOP 10-es dal után megjelent albumuk azonban megbukott. Melanie Blatt és Shaznay Lewis szólópályáját még csúfosabb bukás fémjelezte.

A Spice Girls legnagyobb ellenfelének tartott All Saints 2001-ben oszlott fel. Ezt követően az Appleton testvérek: Natalie és Nicole megalapították az Appleton nevű duójukat – a két brit TOP 10-es dal után megjelent albumuk azonban megbukott. Melanie Blatt és Shaznay Lewis szólópályáját még csúfosabb bukás fémjelezte. Egyedül tehát nem ment, ezért visszatértek régi sikereik színhelyére: újjáalakították csapatukat. A visszatérő lemezüket beharangozó Rock Steady című felvétel jól szerepelt a brit kislemezlistán, a harmadik helyig jutott. A november 13-án megjelent korongjuk, a Studio 1 viszont csak a negyvenedik pozíciót szerezte meg Nagy-Britanniában – a megjelenés hetében mindössze 12 420 példány fogyott el belőle a szigetországban –, és mivel ezután sem nőtt meg iránta a kereslet, hatalmas ráfizetésnek bizonyult. Az albumot gondozó Parlophone Records február 26-án még kiadta róla a Chick Fit című dalt, ám túl sok reményt nem fűzött hozzá, ezért maxi CD-n nem, csak digitális formátumban jelentette meg. A felvétel az elmúlt héten nem jutott be a brit kislemezlista hetvenötös mezőnyébe, s ezzel betelt a pohár, az EMI alá tartozó kiadó szerződést bontott a lányokkal. Az All Saints tudomásul vette a döntést. Shaznay Lewis elmondta, hogy a lemezcégtől való elválás után sem gondolnak a feloszlásra. Folytatni kívánják a korong európai reklámozását, és mint teljes jogtulajdonos, további kislemezeket is kimásolhatnak róla.

A pályafutás keserves második része tehát – egyelőre úgy néz ki – folytatódik. Ismét bebizonyosodott, hogy a nagy sikert és az idejében bekövetkezett feloszlást összességében jócskán el tudja rontani egy felesleges újjáalakulás. Az All Saints sikertelensége a visszatérésére készülő Spice Girlsnek akár intő jel is lehet. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?